Pendlerbolig-skandalen: Skatteetaten åpner kontroll

stortinget

Stortingets administrasjon har mottatt brev fra Skatteetaten, der det varsles om at det er besluttet å gjennomføre kontroll av grunnlaget for arbeidsgiveravgift for pendlerboliger som er tildelt fra Stortinget.

Kontrollen vil ifølge brevet gjelde perioden fra 1. januar 2017 til 31. desember 2020.

– Jeg ser positivt på at Skatteetaten nå går inn i dette sakskomplekset. Stortingets administrasjon vil selvfølgelig samarbeide fullt ut med Skatteetaten, og gi dem all nødvendig informasjon og bistand som de ønsker fra oss. Vi ønsker å få ryddet opp i det som eventuelt måtte være av skattemessige problemstillinger hos oss, sier Stortingets direktør, Marianne Andreassen.   

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Det pågår for tiden en skatterevisjon ved advokatfirmaet Grette på oppdrag for Stortingets administrasjon, som vurderer de skattemessige sidene ved pendlerboliger. Skatterevisjonen skal også se på skattemessige forhold ved andre ordninger for representantene.

Skatterevisjonens rapport skal foreligge den 15. desember. Rapporten vil bli gjort tilgjengelig for Skatteetaten, og for offentligheten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.