Parat har brutt vekterforhandlingene med NHO

bedrift lønn avtale

Tarifforhandlingene om ny vekteravtale mellom Parat og NHO Service og Handel er brutt og oppgjøret går nå til mekling. Parats forhandlingsleder for vekteroverenskomsten, Lars Petter Larsen, sier han er skuffet over NHO som så langt ikke er villige til å føre reelle forhandlinger.

Larsen sier arbeidsgiversiden avviste alle krav i forhandlingene.

– Begrunnelsen fra arbeidsgiver om å avvise alle krav, er et vedtak fra representantskapet i NHO. Det er første gang jeg har opplevd at noen mener et ensidig vedtak kan frita en part fra en tariffbestemt avtalerevisjon, et vedtak som truer den frie forhandlingsretten, sier Parats forhandlingsleder.

Les også:  Islam i Norge: Rett til fri fra jobb for å feire Eid

Bruddet skyldes ifølge Larsen også arbeidsgivers krav om å fjerne allerede opparbeidede rettigheter.

– Det er provoserende når arbeidsgiversiden krever at dagens tillegg for ansvar og kompetanse skal fases ut, samt fjerne en tariffbestemmelse der vekterne skal være garantert en lønn på minimum 85 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn, sier Larsen.

Parats forhandlingsleder forventer tillegg til vekterne som går noe utover det som ble fremforhandlet i frontfaget.

Les også:  LESERINNLEGG: Er årsaken til elevdiktaturet lovendring eller mangel på lederskap?

– Dette fortjener vektere, siden lønnsnivået deres utgjør 88,4 prosent av en gjennomsnittlig industriarbeider, i tillegg til at vekterne ikke har noen lokal forhandlingsrett, sier Larsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.