På skitur med fullriggeren Christian Radich til Lofoten

fri flyt

Ærverdige Christian Radich er en unik opplevelse for alle som har vært om bord. Skuta tilbyr stadig nye opplevelser, og neste vår kan du være med ombord til Lofoten – med toppturski!

Norges ledende magasin for skikjøring og topptur, Fri Flyt, har gått sammen med Christian Radich om å tilby turer med «Ski og seil». Denne typen tur tilbys fra mange lokale reiselivsaktører rundt om i landet – men det er ingen som kan skilte med en så fin skute!

Konseptet er tilpasset de som ønsker seg full pakke med ski- og naturopplevelser. Man melder seg på og seiler med en gruppe som alle har pakket toppturski, skredutstyr og vindtett jakke. Alle deltagerne er mannskap om bord i båten, og hjelper til med å heise seil, stå ved roret og holde kursen.

Les også:  Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme

Med en seilskute har man tilgang til en del fjell og toppturer som man vanligvis ikke kan nå med bil eller andre måter. Fra skuta tar man skiutstyret fatt og settes av på land sammen med en kyndig guide som kjenner fjellet, og så er det duket for en skjeldent god skiopplevelse.

I 2020 er det tredje året med dette samarbeidet mellom Christian Radich og Fri Flyt. Tidligere år har man reist til Lyngsalpene med start i Tromsø og til Hjørundfjorden og Sunnmørsalpene fra Ålesund. Nytt av i år er at Radich med mannskap kan ta deg med til rå og urørt landskap i selveste Lofoten.

Les også:  Trafikksikkerhetsmidler til Lofoten, Vesterålen og Ofoten

– Vi er glad for samarbeidet med Fri Flyt og for alle de fornøyde deltagerne vi har hatt med oss i tidligere år. Det er viktig for Radich å kunne komme med nye opplevelser og nye måter å reise på, og vi ser at tilbudet er populært blant mange forskjellige aldersgrupper, sier Ida Rosenvinge, markedssjeg for stiftelsen Christian Radich.

– Det er kanskje litt sånn at «båtfolk» og «skifolk» er litt egne stammesamfunn. Det er utvilsomt mange som er godt innenfor begge interessene, men ved å kombinere ski og seil på denne måten tror jeg vi kan åpne øynene for de store opplevelsene både til lands og til vanns, legger hun til.

Les også:  Kulturdirektoratet har vurdert museene i Nordland

Selv om det er godt over et halvt år igjen til turene, er det allerede nå klart for billettslipp. Tirsdag den 3. september kommer billettene ut for salg på de fire toktene som er planlagt for 2020. Godt over 100 personer har meldt seg på forhåndssalget, som er tilgjengelig fra fredag 30.august for de som melder seg på på nettsiden friflyttur.no.

Her er oversikt over Ski & Sail-turene med Radich i 2020:

3. april – 7. april Sunnmørsalpene. Avreise fra Ålesund.

15. april – 19. april Lofoten. Avreise fra Harstad/Evenes.

24. april – 28. april Lyngen – tokt 1. Avreise fra Tromsø

29. april – 3. mai Lyngen – tokt 2. Avreise fra Tromsø

Foto: Martin Olson

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.