På lørdag sover hele Norge ute

telt ferie camping

Til helgen fylles skog, fjell og hager landet over opp med telt og hengekøyer, når #nattinaturen går av stabelen for femte år på rad.

Lørdag 31. august oppfordres hele Norge til å finne fram soveposen og ta en lørdagskveld utenom det vanlige. Denne kvelden åpnes nemlig Friluftslivets uke 2019 med det store uteovernattings-arrangementet #nattinaturen.

De siste årene har opp mot 100 000 sovet ute denne natten, og arrangør Norsk Friluftsliv forventer at mange vil ta turen ut på lørdag.

Les også:  Vinterferien kan starte med underkjølt regn: - Slik kommer du deg trygt frem

– I løpet av de siste fem årene har dette virkelig rukket å bli hele Norges sove-ute-dag. Denne lørdagskvelden ser vi at mange pakker sekken og drar til skogs, henger opp hengekøya i nærområdet eller er med på en fellesovernatting. Andre drar dyna ut på balkongen, og er med på moroa på den måten, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Heimdal forteller at #nattinaturen også er en feiring av den norske allemannsretten, som gir oss rett til å telte stort sett hvor vi vil i utmark, året rundt.

Les også:  Betydelige helseplager blant beboere nær vindpark

– Takket være allemannsretten er det fritt fram for å sette opp teltet ditt hvor du vil i utmark. Bare husk å ikke slå leir nærmere enn 150 meter fra bebodde hus og hytter, så du ikke er til bry for andre, sier Heimdal.

Om man vil delta på #nattinaturen kan man altså sove ute stort sett der man vil. I tillegg blir det også fellesovernattinger i regi av lokale lag og foreninger landet over, som er åpne for alle. Hvor disse holdes finner man i aktivitetskalenderen på friluftslivuke.no.

Les også:  Slik sparer du strøm på hytta i vinterferien

#nattinaturen markerer åpningen av Friluftslivets uke 2019, som varer fra 31. august til 8. september. Denne uka blir det over 1200 friluftsarrangementer, aktiviteter, turer og kurs over hele landet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.