Øvelseskjøring? Her Trygg Trafikks tips

fartsgrense

Sommeren er høysesong for øvelseskjøring. Her er Trygg Trafikks tips for en trygg og god vei til lappen.

– Bruk sommerferien til å la ungdommen ta over kjøringen. Det er viktig at de øver seg mest mulig, og da passer det fint å gjøre det om sommeren når man har bedre tid, sier Amad Nasir prosjektleder i Trygg Trafikk og trafikklærer.

I forkant av høysesongen lanserte Trygg Trafikk en podcastserie og informasjonsside om øvelseskjøring.

– Øvelseskjøring kan være en stressende og krevende prosess enten du øvelseskjører selv eller er forelder. Derfor har vi laget en samleside med alt du trenger å vite om veien til lappen. Vi har også laget flere podcastepisoder som gir mulighet for refleksjon og læring mellom kjøretimene som mange kan få nytte av, sier prosjektlederen.

Les også:  Nordvik Gruppen flytter inn i Bodø Storsenter

En mye brukt strategi er å øvelseskjøre mye med foreldre før man begynner på en trafikkskole. Det er ikke anbefalingen fra Trygg Trafikk.

– Start dialogen med trafikkskolen så tidlig som mulig. Det gjør at du som øvelseskjører får profesjonell veiledning som du tar med deg videre i prosessen, forklarer Bård Morten Johansen, seniorrådgiver i Trygg Trafikk.

Han understreker at det også er mange timer med øvelseskjøring som bør gjennomføres med foreldre eller andre ledsagere.

Les også:  Snøkaos i Bodø: – Arbeidet vil pågå denne og neste uke

Skal du være ledsager for eget barn er det flere ting du bør tenke igjennom.

– Vi anbefaler at du som forelder eller ledsager blir med på de første kjøretimene. Det gir deg tips til hva dere kan jobbe med videre, og innsikt i hvordan trafikkopplæringen foregår. Prøv å ikke stress når der øvelseskjører, men la det heller bli en behagelig og trygg opplevelse for dere begge, forteller seniorrådgiveren.

Les også:  Situasjonen er ute av kontroll

Flere som øvelseskjører opplever tuting, at andre bilister legger seg tett opptil rumpa på bilen eller på annen måte viser sin utålmodighet.

– Vi ser at noen foretar farlige forbikjøringer og absolutt vil spare et par sekunder. For den som øvelseskjører er det stressende, og den adferden bidrar på ingen måte til å skape gode medtrafikanter eller en god trafikkultur, avslutter Nasir.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.