Ordfører Knut Nordmo går ut av styret i The Whale

the whale

Ordfører i Andøy kommune, Knut Nordmo går ut av styret i The Whale AS. Han har fra etableringen av The Whale AS i april 2018 har vært Andøy kommune sin representant i selskapets styre.

Nordmo erstattes av Odd Arne Andreassen som er kommunestyrerepresentant for Senterpartiet i Andøy.

The Whale AS er ansvarlig for prosjektering, finansiering og bygging av den nye internasjonale attraksjonen på Andenes. Andøy kommune har helt fra idéen om å etablere The Whale ble omsatt i prosjektutvikling, vært en aktiv deltaker i prosjektering og realisering av attraksjonen.

Les også:  Fiskeriministeren på klippfisk-frieri i Portugal

Andøy kommune har hatt en meget viktig rolle i finansieringen av helårssatsingen som både vil skape flere nye arbeidsplasser og bidra med store ringvirkninger for næringslivet i kommunen. 

– Jeg vil nå bruke tiden som ordfører til å jobbe fokusert med å få på plass størst mulig statlig finansieringen av The Whale, sier Knut Nordmo. Som styremedlem i The Whale AS blir jeg inhabil i det politiske arbeidet, og det vil jeg nå unngå, fortsetter Nordmo.

Som resultat av en nylig emisjon i The Whale AS er nå Andøy kommune største eier i selskapet med en eierandel på 24,89 %. De øvrige eierne i selskapet er A.H. Holding AS (21,80 %), Norlandia Holding AS (20,62 %), Eidissen Consult AS (19,44 %), Hvalsafari AS (4,42 %), Whale2Sea AS (4,42 %) og Andøy Reiseliv SA (4,42 %).

Les også:  Buitink ny leder i Nordland SV

Arbeidet med den statlige finansieringen av The Whale går nå inn i en avgjørende fase og det råder en viss optimisme i selskapet for at dette nå endelig faller på plass.

– Vi setter stor pris på det arbeidet Knut Nordmo styremedlem i The Whale AS har gjort for å realisere storsatsingen, sier styreleder i The Whale AS, Benn Eidissen. Vi har full forståelse for den beslutning Knut nå har gjort, og vi er trygge på at han i rollen som ordfører vil jobbe for en størst mulig statlig finansiering av The Whale, sier Eidissen.

Les også:  Utvider sommersesongen for fergesambandet Andenes – Gryllefjord

– Jeg ser frem til å jobbe mer med dette viktige prosjektet for næringslivet og lokalbefolkninga i Andøy sier Odd Arne Andreassen som er nytt styremedlem i The Whale AS.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.