ANNONSE: Opplev Norge med leiebil

Opplev Norge med leiebil

De fleste av oss er dømt til å tilbringe fellesferien hjemme i Norge i år. Glemt og fortrengt er alle eksotiske planer om Mallorca og Thailand, nå er det staycation som gjelder. Når flytrafikken byr på helt andre utfordringer og komplikasjoner enn tidligere, så blir det relevant å se nærmere på alternativer til transport. Her kan du lese mer om fordelene med å oppleve Norge med leiebil og få noen gode tips til når du skal velge leiebil.

Bilferie åpner for en annen måte å reise på

Hele fenomenet med bilferie var mye mer vanlig før i tiden. På 1950- og 1960-tallet var bilferie i Norge, kanskje Skandinavia og aller nådigst Europa, normen for spennende utenlandsferier. Det var før charterreiser for alvor tok fart og før vi ble cruiseentusiaster og oppdaget flybilletter som koster mindre enn en gjennomsnittlig lunsj utenfor hjemmet.

Det er noe litt nostalgisk over bilferien. Det leder tankene hen på kartlesing i forsetet og piknikkurv i bagasjerommet. Nå har vi heldigvis GPS og mange fine steder å stoppe langs veien. Mange har sett skremmende lite av det fantastiske landet vi bor i, og det er så gode veiforhold, at det ikke finnes noen unnskyldning til å starte ferien bak rattet i sommer. Norge er et vakkert land med mye å by på, både når det kommer til underholdning for barn, fantastiske naturopplevelser og turer, matopplevelser og kulturtilbud.

Akkurat denne sommeren er bilferien helt opplagt, fordi det er et transportmiddel der man ikke har kontakt med andre enn sine nærmeste i bilen. Du slipper også alt stresset med å fly, huske pass og møte opp i god tid. Det er bare å pakke bilen og dra! Det er imidlertid ikke alle som har en egen bil å bruke, og da blir det fort litt vanskelig, men trenger det egentlig å være det? Norge har faktisk masse fantastiske tilbud på leiebil – i hele landet, så hvorfor begrense seg? La os se litt nærmere på hvor og hvordan du kan finne leiebil til bilferien.

Hvorfor begrense seg til bare ett sted?

Norge er et langt land med vidt forskjellig landskap og ting og oppleve fra Sør til Nord. Få av oss har fått sett hva Norge egentlig har å by på. Det er jo en grunn til Norge er blitt en så stor turistattraksjon. Naturen er uslåelig og mye tyder på at været blir bra også i år.

Du kan selvfølgelig velge deg ut et sted og finne for eksempel leiebil i Bodø og utforske Nord Norges skjulte skatter. Men det er ikke egentlig noen grunn til å begrense seg til bare ett sted. Du kan utforske vakre Bodø og de hvite strendende som gjemmer seg i Nord, prøve å bo i en rorbu i eksotiske Lofoten og oppleve midnattssolen på nært hold. Det er en helt spesiell opplevelse som du ikke bør være foruten.

Du kan kjøre rundt i Norge i leiebil og oppleve mye mer enn bare ett sted og èn region. Hva med å ta en ordentlig roadtrip fra idylliske sør til slående vakre nord? Hva med å stikke innom hovedstaden på veien, og ta en tur forbi Nidarosdomen?

Det er ingen som sier at du absolutt må holde deg i Norge, flere steder i Europa har gradvis åpnet for gjennomreise og turisme. Men nå har du en perfekt unnskyldning for å oppleve Norge i all sin prakt. Det er lett å finne leiebil og det er lett å komme seg frem. Så lenge du leier en bil med GPS, så kan du i prinsippet dra hvor som helst uten problemer.

Norge har også begynt å bli litt av en gastronomisk destinasjon, så det er mange spennende matopplevelser man kan oppsøke med leiebil rundt om i landet. Spis deg gjennom alt det som Norge har å by på, og finn ut av hvorfor det er så populært å reise hit.

Finn riktig leiebil for deg

Det finnes leiebiler i alle prisklasser tilpasset forskjellige formål. Du velger en helt annen bil når du skal på kompistur eller kjæresteferie, enn hvis du skal ha tre barn med å baksetet. Det er en god ide å finne en bil som kommer til å passe til deres behov, så det ikke blir et irritasjonsmoment på veien.

Finn billigste leiebil og opplev Norge fra bilveien. Det er mye å se når man kjører, og det er både en ny og nostalgisk måte å feriere på. Det som gjør at det er ekstremt appellerende å ta leiebilen på tur i sommer, er at det er utrolig enkelt. Det er så stort utvalg av gode og billige leiebiler over hele landet, at man kan velge og vrake. Det er enkelt å finne riktig leiebil, men det er lurt å lage en liste over hvilke behov du har før du bestemmer deg. Er det viktig å ha solbeskyttelse på vinduer? Er takluke viktig? Er pris det viktigste – eller er det komfort og ekstrautstyr? Hva med miljøvennlighet?

Dette er ting som det er lurt å ha gjennomtenkt før man drar av sted på Norgeseventyr. Det finnes gode leiebiler til alle behov og til alle lommebøker, men det er lurt å ha klare forventninger til hva slags leiebil som passer til nettopp din tur. Det er for eksempel lurt å tenke på en bil som er bensineffektiv, så man slipper å ha ekstra dyre kostnader med drivstoff.

En opplevelse for livet

En roadtrip er en opplevelse for livet og det er en helt annen måte å feriere på enn vi er blitt vant til de siste årene. Å prøve noe litt utenom det vanlige hører til dette året, og en bilferie er den perfekte måten å runde av på. Det er dessuten in med staycation, og når vi har alt det vi trenger her i Norge, og fremdeles mye å oppleve, så er det ikke noen grunn til å sørge over sydenferien som ikke ble noe av.

Fatt mot og finn den perfekte leiebilen til bilferie i sommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.