Oppfordrer til vårrengjøring av naturen

novasol

For tredje år på rad arrangeres Novasol Coastal Care med det mål å engasjere så mange som mulig over hele landet til vårrengjøring av naturen.

Plastforurensningen er et stadig økende problem, og mengden herreløst avfall virker overveldende. Desto viktigere er det å sette fokus på behovet for frivillig innsats for å bekjempe utfordringene dette fører med seg, både nå og i fremtiden.

Novasol, Europas største utleieformidler av ferieboliger, ønsker å bidra både med engasjement og bevisstgjøring. For tredje år på rad arrangeres derfor Novasol Coastal Care i de 10 europeiske landene Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Spania, Italia, Kroatia, Nederland, Polen og Tyskland. I anledning strandryddeuken første uken i mai, setter bedriften ekstra fokus på naturens behov for vår hjelp.

Motivasjonen bak engasjementet
Utover hovedformålet om at vi sammen har ansvar for å forebygge forurensingen av havet, er det å støtte de mange lokalsamfunnene en sentral motivasjonsfaktor bak Novasol Coastal Care. – Gjennom våre kontorer og medarbeidere, og vårt samarbeid med utleiere av ferieboliger, er vi en del av lokalsamfunn over hele Europa. En helt sentral del av vår virksomhetsfilosofi er derfor nettopp å støtte opp om disse samfunnene, forklarer Pia Buen, daglig leder i Novasol.

Les også:  Nå skal TikTok verifisere AI-innhold

– Sammen med våre utleiere ønsker vi å gi våre gjester de beste ferieopplevelsene, og naturen spiller ofte en sentral rolle. Samtidig er vi bevisste vårt ansvar for å bevare naturressursene for fremtiden, forteller hun videre.

I 2017 fjernet Novasol sine ansatte, huseiere, gjester og andre frivillige mer enn 6,5 tonn herreløst avfall fra lokalsamfunn i 10 europeiske land i forbindelse med NOVASOL Coastal Care. I år håper bedriften naturligvis å engasjere enda flere frivillige til innsats.

Ny rekord på forhåndsbestillinger av ryddepakker
Novasol i Norge har de siste tre årene sendt ut ryddepakker til frivillige over hele landet. – Vi ønsker å gjøre det lettere for flere å bidra, uansett hvor man bor. All innsats er uvurderlig, og derfor har vi satt sammen ryddepakken som inneholder det mest nødvendige som trengs for egen ryddeaksjon, sier Buen.

Les også:  Norges mest populære bryllupskirke ligger på Gran Canaria

I tillegg er aksjonen med på å bevisstgjøre hvor enkelt det er å gjøre miljøet godt med små grep gjennom hele året.

– Vi opplever et stort engasjement fra familier til barnehager og speidergrupper. Interessen for ryddepakkene øker fra år til år, og i år passerte forhåndsbestillingene 1000 pakker, som vi er veldig godt fornøyde med, smiler Buen.

Når årets aksjon er gjennomført, håper Novasol på å ha delt ut dobbelt så mange ryddepakker.

Tett samarbeid med Hold Norge Rent
I tillegg til å arrangere Novasol Coastal Care i flere Europeiske land, støtter bedriftens virksomhet i Norge arbeidet til Hold Norge Rent. Gjennom de siste tre årene har Novasol jobbet tett med den ideelle organisasjonen.

Strandryddegeneral Malin Jacob fra Hold Norge Rent gleder seg enormt til årets Strandryddeuke. – Det er fantastisk at så mange har lyst til å rydde! Vi i Hold Norge Rent vil at de som stiller opp skal få plukket mest mulig marint avfall, og ber om at alle bruker ryddeportalen på våre nettsider for å registrere aksjoner. Slik kan vi sikre at innsatsen blir mest mulig koordinert og planlagt. Om du er med på Novasol Coastal Care, kan du knytte din ryddeaksjon opp mot Novasol i ryddeportalen.

Les også:  Vil flytte rusbehandling av barn fra barnevern til helsevesenet

I år reiser Hold Norge Rent for første gang på ryddeekspedisjonen med S/S Vega langs norskekysten. Seilaset går tur/retur Oslo – Runde i perioden 18. april til 12. mai. Målet er å sette fokus på plast og mobilisere det norske folk til innsats. – Vi merker også at serien Planet Plast på NRK bidrar til at flere enn noen gang før engasjerer seg, avslutter Hold Norge Rents strandryddegeneral.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.