Ønsker seg sol til jul

jobb ferie

Mange nordmenn bytter gjerne ut surkål og sludd med tapas og sol i julen, og ifølge Norges største reisearrangør er det spesielt Kanariøyene som lokker.

– Å reise bort i jula har alltid vært populært. Det er mange som benytter seg av disse fridagene for å få litt sol og varme. I år er jo juleaften på en mandag, så det gir gode muligheter for de av oss som ikke har så mange feriedager til gode også, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Ikke overaskende er det klassikere som Gran Canaria og Tenerife som topper listen over reisemålene vi velger oss i årets siste uker. Men også Thailand og Kapp Verde er populære destinasjoner for reiser på vinteren.

De eldste reiser mest
I følge Ving er over halvparten av de som reiser i julen fra 50 år og oppover.

– Denne aldersgruppen har rett og slett mest tid, mest penger og størst reiselyst. Men det er også mange barnefamilier velger å reise sydover i juleferien. De bruker muligheten til å få et lite avbrekk i hverdagen når skole og barnehage først er stengt, forteller informasjonssjefen.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

Lave priser
Prisene på årets julereiser er også rimeligere enn normalt. Det er gode nyheter til de som ønsker seg en ferie på tampen av året.

– Årsaken til de lave prisene skyldes ettervirkningene av den varme sommeren vi opplevde i år og at mange, som et resultat av dette, har tatt ut det de har av ferie. Derfor er etterspørselen noe lavere enn vanlig, og prisene går ned, avslutter Røhr-Staff.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.