Olaf Tufte og familien på TV 2

tv2

I dokumentarserien «Tufte» følger vi en av landets tøffeste idrettsutøvere, Olaf Tufte, hans familie og team. TV 2 er tett på i forberedelsene til Tuftes siste sesong som roer der han kjemper om sine siste OL-medaljer, samtidig som koronapandemien truer familiegården og familiens økonomi.

– Vi er jo rimelig godt eksponert fra før av, både jeg som idrettsutøver og familien min. Nå vil vi vise hvordan det er å være OL-utøver i en lite økonomisk idrettsgren som roing er. Jeg og familien må jobbe ved siden av for å holde ting på «G». Vi har ikke tid til å sitte og vente på at ting skal skje eller ligge på sofaen, sier Olaf Tufte.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

– Gjennom media er det skapt et veldig «macho» bilde av Olaf. Men sannheten er litt mer nyansert. Nå kan folk få bli kjent med Olaf på en ny måte og oss som er hans nærmeste familie og team, sier Aina Tufte, som er kona til Olaf Tufte. 

For mange er Olaf Tufte kjent som en frittalende, stoisk jernmann. I «Tufte» kommer vi helt tett på roeren i hans hektiske liv når han forsøker å få gårdsdrift, familieliv og business til å gå opp.

Les også:  Glimt slo Vålerenga: Pelle scoret fire!

– Vi er utrolig glade for at Olaf og familien tør å invitere oss helt inn og gi oss et unikt innblikk i livet som idrettsutøver. Kanskje får vi også se dette fra en ærligere vinkel enn det vi har sett før. For dette er en familie der det stilles tøffe krav, men der det også finnes utrolig mye kjærlighet. Vi gleder oss til å presentere «Tufte» til høsten på TV 2 og TV 2 Play, sier Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2. 

2021 skal vise seg å bli Olafs mest krevende år noensinne. Vil han og familien overleve økonomisk? Vil han klare å prestere i båten med så mye press og stress i privatlivet? Hvordan kommer han til å takle livet sitt etter at han (bokstavelig talt) legger inn årene?

Les også:  Anders Aukland med ny treningspodkast for NRK

I serien «Tufte» henger vi på når Olafs psyke og vinnermentalitet settes på store prøvelser. Serien byr også på humor, varme og engasjerende øyeblikk når en av landets tøffeste idrettsutøvere inviterer oss opp i båten og helt inn i sitt private hverdags- og familieliv.

Dokumentarserien «Tufte» har premiere på TV 2 Zebra og TV 2 Play mandag 16. august, og består av 15 episoder. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.