Økonomi: 8 punkter der kvinner slår mannfolka

danske bank

Bedre på sparing, større kontroll over egen økonomi og mindre bruk av kredittkort. Her er 8 punkter der kvinner slår mannfolka ned i støvlene med hensyn til kroner og øre.

Norske kvinner har for lengst tatt kontroll over egen lommebok. AS Norge sin finansminister heter Siv og i norske hjem er det ofte kvinnen som styrer over pengebingen.

– Det er på høy tid å introdusere begrepet «Tante Skrue», og kanskje la onkel få seg en pust i bakken! Norske kvinner – unge som gamle – er generelt sett veldig gode på smarte valg når det gjelder penger, og på flere punkter hamler de klart opp med sine mannlige kolleger og partnere, sier forbrukerøkonom i Danske Bank, Cecilie Tvetenstrand. 

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

Hun viser til en rekke undersøkelser som banken har gjort, og har valgt seg ut åtte punkter der menn rett og slett må se seg slått:

1. Kvinner har bedre kontroll over egen daglige økonomi

2. Kvinner driver i større grad med sparing

3. Kvinner er involvert i færre inkassosaker

4. Kvinner tenker i større grad langsiktig med hensyn til økonomi

5. Kvinner er flinkere til å spare i BSU

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

6. Kvinner er i større grad opptatt av sparing 

7. Kvinner besinner seg mer mht. pengbruk på klassiske tilbudsdager

8. Kvinner bruker kredittkortet mindre

(….sammenlignet med menn)

– Punkt nummer 5 ønsker jeg spesielt å trekke frem. BSU er en helt super måte å spare på for unge nordmenn, og at mange kvinner har forstått dette og setter til side penger via denne ordningen syns jeg er veldig positivt. Mitt ønske for årene fremover er at kvinner også bretter opp ermene når det gjelder fonds- og aksjesparing, slik at de også hamler opp med mannfolka på denne arenaen i fremtiden, sier Tvetenstrand. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.