ANNONSE: Øk effektiviteten i din bedrift med robotteknologi

robot fabrikk

Revolusjonerende robotteknologi har lenge vært en del av en fjern fremtid, men dette er i ferd med å endre seg drastisk. Robotteknologi har lenge vært i bruk hos store teknologibedrifter, men nå er robotrevolusjonen også på god vei mot mindre bedrifter.

Effektive fremskritt innenfor robotteknologi har gjort det mulig å inkorporere avansert teknologi til en mye rimeligere pris enn det som før har vært mulig.

Les med her om hvordan avansert, tilgjengelig robotteknologi kan øke effektivitet og produktivitet i din bedrift. Dette gjelder uansett om det er en stor eller liten bedrift – robotteknologi er noe vi alle kan dra nytte av.

Kollaborative roboter – en samarbeidspartner
Enorme fremskritt innenfor robotteknologi har blant annet gjort roboter i stand til å forutse bevegelser og rydde opp romsøppel. Det finnes mange eksempler på hvordan robotteknologi kan hjelpe til med både klimautfordringer, forskning og romreise, men visste du at dette også kan bidra til å gjøre din bedrift mer produktiv?

I dag finnes det til og med universitetsstudier for robotteknologi. Mange bedrifter benytter seg av kollaborative roboter som fungerer som en slags samarbeidspartner på jobb. Dette er roboter som er designet for å jobbe sammen med mennesker, side om side, og ikke nødvendigvis overta menneskets arbeidsfunksjon.

I Norge er denne typen roboter blitt mer tilgjengelig. Universal Robots designer kollaborative roboter, såkalte cobots, som skal vokse i takt med bedriften din. Deres UR-5 robotarm er et resultat av innovasjon på høyt nivå innenfor avansert robotteknologi.

Dette gjør det mulig å automatisere manuelle oppgaver og øke produktivitet og effektivitet i din bedrift, uansett om det er en liten eller stor virksomhet. Disse robotene er dessuten enkle å installere og særdeles brukervennlige også for uerfarne brukere.

Fordeler med kollaborative roboter
Den ypperste fordelen med en kollaborativ robotarm er at den kan bistå med å automatisere oppgaver som tidligere skulle utføres manuelt. Det kjedelige, ensformige, tidkrevende arbeidet kan effektiviseres betraktelig og gjøres høyautomatisk så du kan fokusere på andre oppgaver. En robotarm er dessuten en trygg samarbeidspartner.

En stor fordel med å inkorporere en robotarm i bedriften din er også at eventuelle arbeidsskader som følge av monotont arbeide kan reduseres betraktelig eller elimineres helt. En robotarm gjør også at du kan spare mye plass og roboten kan lett omstilles til å lære nye prosesser. Utover å være brukervennlig og intuitivt innrettet, kan robotarmen tas i bruk bare få timer etter at den er levert. Man kan med andre ord benytte robotarmen til flere oppgaver og prosesser.

Robotteknologi passer også for mindre bedrifter
Mindre bedrifter kan også dra stor nytte av robotteknologi. Den nyeste robotarmen fra Universal Robots, UR-5, kan innstilles til å automatisere prosesser som også omfatter små partier. Farlige oppgaver og monotont arbeide kan elimineres og gjøre arbeidsplassen både tryggere og sunnere.

På den måten kan du fleksibelt og effektivt automatisere prosesser som tidligere har tatt lang tid å utføre. Robotteknologien er kommet for å bli, og har fått mer og mer innpass også for alminnelige forbrukere og mindre bedrifter som ønsker å optimere og skape bedre resultater.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.