Odd Nordstoga slipper juleplate med Det Norske Kammerorkester

hes

Få artister er så tett forbundet med julestemning her til lands som Odd Nordstoga. 9. november setter han stjerna i toppen av treet med et julealbum spilt inn sammen med Det Norske Kammerorkester.

– Eg har vore med på mykje oppigjennom som har med jul å gjera. Ein ting var til dømes TV-serien «Jul i svingen», ein annan var juleplata «Strålande jul» med Sissel Kyrkjebø. Begge delar var veldig moro å få vera med på. Det har ført meg inn i Norsk salmebok, songane blir strøymde år etter år i store mengder, dei blir spelt på radio, og eg får mange spørsmål om å vera med i juleprogram på TV og på konsertar kvart einaste år. Det verkar som folk likar at eg syng julesongar, og då gjer eg jo gjerne det, sier Odd.

Les også:  Avduking av Harald Berg-statuen: - Det er for sent å være beskjeden

Allerede nå kan du høre de to første låtene fra albumet «JUL». Odds egen tonsetting av Tarjei Vesaas dikt «En kveld i Verona», samt en uimotståelig vakker versjon av klassikeren «Det hev ei rose sprunge» med Frida Ånnevik.

Odd forteller om låtene:

– «Ein kveld i Verona» er eit veldig kjend kjærleiksdikt av Tarjei Vesaas. Det er tonesett fleire gonger før, men aldri av Odd Nordstoga. Det er lett og sjå føre seg denne karen som spent står og ventar på kjærasten sin på togstasjonen i Verona. Så viser også diktet til ei sann hending. Det er Vesaas sjølv som står der, og han ventar sjølvsagt på Halldis Moren som seinare blir kona hans. Ikkje alle møte blir til slike dikt, forteller Odd.

Les også:  Bjella slipper albumet "Nysetmåne"

– «Det hev ei rose sprunge» er kanskje den aller vakraste jolesongen. Denne eldgamle melodien har levd i så mange år, og er like sterk i dag som då den blei laga i Tyskland for 600 år sidan. Det var eit lykketreff og få med Frida Ånnevik på denne innspelinga, sier Odd.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.