Nytt museum blåser liv i H.C. Andersens eventyr

visit dan mark

Sommeren 2021 vil det nye H.C. Andersens Hus åpne i Odense. Det blir et helt nytt museum med nye vinklinger på historien om Andersens liv og arbeid. Museet vil være en unik kunstnerisk opplevelse, der landskap, arkitektur og moderne utstillingsdesign vil gi nye perspektiver på en av verdenshistoriens mest elskede og kreative tenkere.

Dette gir alle eventyrelskere enda en god grunn til å besøke hans hjemby Odense og utforske eventyrøya Fyn i hans fotspor. Den ambisiøse museumsbygningen ble designet av den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma.

H.C. Andersen er en av de mest berømte og leste forfatterne i verdenshistorien, beundret for sine forunderlige eventyr. Fra sommeren 2021 danner hans fantastiske historier også grunnlaget for en helt ny type museum som ikke bare vil formidle om Andersen og hans historie, men som Andersen:

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

– Først og fremst skal vi inn i eventyrene, for det er dem de aller fleste kjenner til. Tanken er ikke å fortelle eventyrene, men å formidle gjenkjennelsen av dem og inspirere til videre lesning av H.C. Andersen, sier museumsdirektør i Odense Bymuseer, Torben Grøngaard Jeppesen.

Museets visjon er å romliggjøre opplevelsen av Andersens litterære univers. Her skal et kunstneriskrom iscenesettes, hvor arkitektur, lyd, lys og en strøm av bilder, skaper nye møter mellom de besøkende og Andersens eventyr.

– H.C. Andersens kunstneriske univers er fantastisk fordi det snur opp ned på forestillingene om verden du trodde du kjente, men uten å bytte det ut med noe annet. Hans eventyr peker ikke på en entydig sannhet, men på det åpne – til verdens under og mangfold. I H.C. Andersens Hus, opprettholder vi tvetydigheten ved å bruke Andersens egne kunstneriske strategier som utgangspunkt for utformingen av hagen, huset og utstillingen. Dette vil du også merkes på de mange kunstneriske bidragene som blir en del av museet, sier Creative Director i HC Andersens Hus, Henrik Lübker.

Les også:  Rekordhøy interesse for turer i norsk natur

H.C. Andersens Hus blir dermed et museum hvor man dyrker fantasi, undring og eventyropplevelser. Et rom som vil skape refleksjon og nye perspektiver i oss selv, naturen og samfunnet.

H.C. Andersens hus ble tegnet av den japanske stjernearkitekten Kengo Kuma og hans designstudio, som blant annet står bak den nye olympiske stadion i Tokyo. I designprosessen har den anerkjente arkitekten blant annet hentet inspirasjon fra eventyret Fyrtøyet. Treet i historien avslører en underjordisk verden som på mirakuløst vis åpner nye perspektiver for betrakterens øyne.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

– Ideen bak den arkitektoniske utformingen ligner Andersens metode, der en liten verden plutselig utvides til et større univers, forteller Kengo Kuma.

Selve museumsbygningen dekker et område på 5600 kvadratmeter. Her finner du blant annet et barnehus og et underjordisk museum som fletter seg sammen med en omkringliggende magisk hage. I tillegg vil museet bestå av et bredt spekter av moderne teknologier og scenografiske metoder som til sammen vil styrke opplevelsen og gi liv til Andersens magiske univers.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.