Nytt mellomkrigseventyr med Sprint: «Ung og naiv»

egmont

Hvordan ble Sprint pikkolo, og når møtte han sine venner Kvikk og Spip? Det er blant de oppsiktsvekkende avsløringene i albumet «Ung og naiv» av  Émile Bravo. 

Handlingen er hentet fra Brüssel i 1939. Europa står på terskelen til krig, og hemmelige forhandlinger mellom Polen og nazi-Tyskland skjer nettopp på det hotellet der Sprint har begynt å jobbe som pikkolo.

Agenter, storpolitikk, revolverjournalistikk og Sprints første forelskelse, blandes av tegneren Émile Bravo til et eventyrlig brygg på over 70 sider.

Les også:  Ny quiz-bok: Kan du Nord-Norge?

De siste Sprintalbumene har vært mer virkelighetsnære enn tidligere, og blitt svært populære. 

«Leopardkvinnen» vant Sproingprisen for beste oversatte tegneserie i 2018, og tegneren, Olivier Schwartz, var en av hovedgjestene på Raptusfestivalen i Bergen. 

I slutten av mai kommer oppfølgeren til «Ung og naiv». «Mot alle odds» forteller om hvordan Sprint klarer seg under den tyske okkupasjonen av Brüssel i 1940, og er også tegnet av Émile Bravo. Oversatt av Arvid Scancke-Knutsen. 

Les også:  Kvinnepioner Berit Ås har i en alder av 94 år utgitt diktbok

Historien avsluttes i neste Sprint-spesial som kommer den 31 mai. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.