Nye tall: Bodø kommune er den 64. dyreste kommunen å eie bolig

boligmarked

Hvor i landet er det billigst å eie bolig, og hvor kan du virkelig kjenne boligutgiftene på lommeboka? Ny statistikk fra Rettmegler.no avslører at Bodø kommune er en av de dyreste.

Den ferske statistikken viser at boligkjøpere i fire av de 100 kommunene bruker mer enn 50% av inntektene sine på å betjene boliglånet sitt. Og i mer enn 60% av de norske kommunene bruker boligeiere mer enn 30% av sin årlige inntekt på å betjene boliglånet sitt.

Les også:  Eurovision Young Musicians 2024 i Bodø

Statistikken tar for seg de 100 mest befolkede kommunene i Norge, og Bodø kommune er rangert som den 64. dyreste. I Bodø kommune må en familie regne med å bruke 29,67 % av årsinntekten på å nedbetale boliglånet.

Dataene skiller ikke mellom ulike bydeler og andelsleiligheter versus eneboliger, hvor kvadratmeterpris på leiligheter gjerne er høyere enn eneboliger, særlig i de mest sentrale strøkene. Indeksen skiller heller ikke mellom type bolig, enten det er selveier, andel eller aksje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.