Nye fylkesråder valgt i Nordland

nfk

Monika Sande (Sp) fra Beiarn er i fylkestinget i dag valgt som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset (SV) fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø.

Monika Sande erstatter Bent-Joacim Bentzen, som etter valget ble utnevnt til statssekretær i Forsvarsdepartementet. Sande har siden 2011 vært ordfører i Beiarn kommune.

Før dette hadde hun seksten år bak seg i kommunestyret. Fra 2013-2015 var hun leder i Nordland Senterparti. Fra 2019 og til dags dato er hun også leder i KS Nordland. Sande er utdanna førskolelærer.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Christian Torset etterfølger Kirsti Saxi som går av med pensjon, mens hun forsetter som fast fylkestingsrepresentant. Torset har vært leder av Nordland SV fra 2018-2020, samtidig som han var medlem i partiets landsstyre.

Han er gruppeleder på fylkestinget og medlem av SVs programkomite. Torset har en mastergrad i filosofi. Aase Refsnes overtar som gruppeleder for SV på fylkestinget.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.