Ny undersøkelse: Slik vil nordmenn drikke boblevannet sitt

sodastream

Det at nordmenn liker smaksatt boblevann, er ikke en overdrivelse. En ny undersøkelse fra SodaStream viser at hver femte nordmann drikker smaksatt boblevann så ofte som hver uke.

Når det gjelder spørsmålet om hva som er viktigst når det kommer til smaksatt vann, er nordmenn veldig enige. Smak, pris og god avkjøling er det som avgjør kjøpet i butikken.

SodaStream, som har vært eid av PepsiCo siden 2019, har sammen med det amerikanske drikkevaremerket bublyTM nylig lansert bubly dropsTM, som gjør det mulig å lage smaksatt boblevann hjemme. I forbindelse med lanseringen tok produsenten av kullsyremaskinen pulsen på nordmenn når det gjaldt vanene deres rundt smaksatt vann. Undersøkelsen viser at 23 prosent drikker smaksatt boblevann hver uke. De vanligste årsakene til å drikke smaksatt boblevann er at det smaker bedre enn vanlig vann, lettere å variere og sunnere enn brus. På spørsmål om hva som er viktigst ved kjøpet, svarer nordmennene smak etterfulgt av pris og god avkjøling.

Les også:  7 tips for et vinterklart hus

– Vi vet allerede at nordmenn er gale etter smaksatt boblevann, og med lanseringen av bubly dropsTM gir vi alle muligheten til å benytte seg av vannet direkte fra springen. Smakene fra bubly dropsTM i kombinasjon med verdens beste springvann vil score høyt på alle parameterne som nordmenn verdsetter. Smak og pris. Vi tror også at produktet vil komme godt med da mange har uttalt at de rett og slett mangler et alternativ – som vi nå kan tilby, sier Mats Ajpe, Marketing Director i SodaStream Nordics.

Les også:  Hunde- og katteeiere: Pass på i kulda!

Undersøkelsen viser også at det finnes en viss misnøye blant nordmenn når det kommer til tilbudet av smaksatt boblevann på markedet. Hele fire av ti svarer at de ikke er fornøyd med tilbudet. Den vanligste årsaken til dette er at det er for dyrt, etterfulgt av mangel på gode alternativer i dagligvarebutikkene.

Hvilket smaksatt boblevann foretrekker nordmennene aller helst? Da SodaStream stilte spørsmålet i undersøkelsen, havnet sitron, lime og fersken på topp, tett etterfulgt av klassikere som bringebær, granateple og pære.

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

Her er smakene nordmenn foretrekker i sitt smaksatte boblevann:

  1. Sitron 32 %
  2. Lime 26 %
  3. Fersken 16 %
  4. Bringebær 16 %
  5. Granateple 12 %
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.