Ny undersøkelse: Nordmenn sverger til hjemmet og hytta i sommer

sommer varme

Ettersom årets sommerferie i stor grad må gjennomføres i eget land er det klart for tidenes Staycation for mange nordmenn. Det er hus og hytte som gjelder, og mange benytter muligheten til å oppgradere sin egen hage, balkong eller terrasse.

I følge NetOnNet sin Staycation-undersøkelse legger nordmenn opp til å skape feriefølelsen i sitt eget hjem.

– Sommeren i år blir annerledes, og det har vært mye fokus på Norgesferien i år. Undersøkelsen vår viser samtidig at ganske mange ikke har store planer om å reise for mye. Hele 41 prosent sier at de primært skal være hjemme i sitt eget hjem i ferien. Kanskje mange ønsker å bare ta det rolig – etter noen svært annerledes måneder med hjemmekontor, begrensede inngrep i hverdagen og en del usikkerhet om hva de neste ukene bringer. Da er det nok mange som foretrekker hjemmesommer fremfor å sitte i en ferjekø ved Lavik, som Lillebjørn Nilsen var inne på, sier Peter Andersson, retailsjef for NetOnNet.

Les også:  1 av 4 har ikke råd til oppgraderinger hjemme

Nordmenn er et hyttefolk
I undersøkelsen, som er gjennomført av YouGov på vegne av NetOnNet blant 1021 nordmenn, kommer det også frem at 28 prosent primært skal tilbringe ferien på en hytte i Norge.

– For de som har hytte er hytta og huset nesten som to sider av samme sak. At mange nordmenn skal feriere på hytta er derfor ikke overraskende. Videre viser undersøkelsen at hotellferie (13 prosent), teltferie (8 prosent) og bobilferie (6 prosent) er andre populære måter nordmenn skal feriere på.

Les også:  Vant internasjonal pris for digital bolighandel

– I Norge er hytta kjent og kjær, og fungerer nesten som en forlenget del av hjemmet, noe som nok er ganske unikt. Så selv om det nok også kommer til å være mange nordmenn som skal utforske landet i år, så er det fortsatt sånn at flesteparten skal være i kjente omgivelser. Det er interessante regionale funn i undersøkelsen. Det er sørlendingene som i størst grad skal være hjemme under årets ferie, mens flest vestlendinger skal på hyttetur. Trøndere og nordlendinger har størst planer om bobil- og campingferie, men det er innbyggere i hovedstaden som i størst grad sverger til båt- eller teltferie, sier Peter Andersson.

Store planer om å oppgradere hagen og uteplassen
Det er i følge undersøkelsen mange som vil benytte ferietiden til å oppgradere uteområdet, enten det er hagen, balkongen eller terrassen.

Les også:  Mekling pågår: Streikefare for flyarbeiderne

– Hver tredje nordmann sier at de nylig har oppgradert, eller at de har planer om å oppgradere uteområdet sitt med nye produkter i sommer. Produkter vi merker at det selges spesielt mye av nå er griller, utekjøkken, robotgressklippere, høytrykkspylere, utebelysning og pizzaovner.Mange har nok hatt planer om å oppgradere uteplassen i lang tid, og ettersom årets ferie blir annerledes ser nok mange på dette som en god mulighet for å gjøre mest mulig ut av uteområdet de disponerer – både hjemme og på hytta, avslutter Peter Andersson i NetOnNet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.