Ny undersøkelse: Nordlendinger drikker mest kaffe

kaffe

Vi nordmenn liker kaffe, og nordlendingene drikker mest svart kaffe av alle i Norge, viser en fersk undersøkelse om norske kaffevaner.

– Nøkkelen til god kaffe ligger i kverningen, sier Tim Wendelboe som er Norges fremste nestor innen kaffefaget og tidligere barista-verdensmester.Hele 71,5 prosent av nordlendingene hvorav hele 63,3 prosent alltid skal ha svart kaffe, ifølge en fersk undersøkelse gjort av InFact på oppdrag for Wilfa.Tre års utvikling

De tre siste årene har Tim Wendelboe utviklet en egen kaffekvern som gir nordmenn akkurat den kvaliteten, den tidligere verdensmesteren i barista, mener svart kaffe bør ha.

Les også:  Nesten 150 nordlandsbedrifter stiftet i ekspressfart – Kan vinne pris


– 56 prosent av det norske folk drikker kaffen alltid svart, og tolv prosent varierer, sier innovasjonssjef Arild Jørgensen i Wilfa, og legger til at det betyr at knappe syv av ti drikker kaffen svart i Norge.

Han viser til den ferske undersøkelsen utført av InFact på oppdrag fra Wilfa. 
I aldersgruppen +65 år er det hele 75 prosent som drikker kaffen helt svart, mens i alderen 18-29 år er det kun 57 prosent som drikker kaffe svart. 
Det nye vidunderet er en såkalt «Flat Burr» kaffekvern som er døpt «Uniform» og tilfredsstiller det Tim Wendelboe mener skal til for å få perfekt svart kaffe.

Les også:  Høyre og Frp i Nordland: – Utfordringene med gratis ferjer må løsesKvernes rett før

Tim Wendelboe jobber og lever for kaffe i det daglige og mener brygging er essensielt.


– Det er uhyre viktig at kaffen kvernes rett før den skal brygges, slik får du maks utbytte av smak og aroma, sier Wendelboe.

Han sier det er uhyre viktig hvordan kaffen kvernes.
Den nye kvernen har brede og flate knivblader i stål, maler bønnene sakte og gjør det med en presisjon som gir helt jevn størrelse på den malte kaffen.

Les også:  Redusert kapasitet på Bognes - Lødingen


– Det er først da du får søt, smakfull og fyldig kaffe, sier kaffe-nestoren Wendelboe. 


Solid posisjon

Gjennom flere år har Wilfa posisjonert seg som en av markedets mest seriøse leverandører av maskiner for tilbereding av virkelig god kaffe i Norge.


– Denne posisjonen forsterkes ytterligere med vårt siste tilskudd for kaffekjenneren, en såkalt «Flat Burr» kaffekvern, sier innovasjonssjef Arild Jørgensen i Wilfa.


Dette er kaffekvernen for den som ønsker seg perfekt kaffe totalt uten kompromiss.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.