Ny undersøkelse: Nordlands kvinner sover og trener for lite

yoga bodø

En spørreundersøkelse i Nordland viser systematiske forskjeller mellom kvinner og menn sin hverdag når det gjelder trening og søvn. – Det er fortvilende, sier nordisk sjef i Herbalife Nutrition, som står bak undersøkelsen.

– Kvinner i Nordland kjenner seg trøttere i hverdagen enn menn, og de føler ikke at de får trent nok slik menn gjør, sier Mia Bergmann, nordisk sjef i Herbalife Nutrition, et av Norges ledende ernæringsselskaper.

Likevel bekymrer kvinner i Nordland seg i større grad enn menn for andres helse. 

Det var analysebyrået YouGov som i januar gjennomførte spørreundersøkelsen på vegne av Herbalife Nutrition.

Les også:  Snøskredfaren i Nord-Norge øker

– Ærlig talt skulle jeg ønske disse skillelinjene ikke var så tydelige i 2021. Jeg tror ikke det finnes noen «quick fix», og vi må alle jobbe sammen for å fortsette å bedre situasjonen. Utfordringene strekker seg fra middagsbordet til treningssenteret, og fra arbeidsplassen til samlivet, sier hun.

Årsakene til gapet mellom kvinner og menn i Nordland er mange og komplekse, og her er det både strukturelle og kulturelle etterslep.

– Undersøkelsen vår viser at Nordlands kvinner i større grad (51 %) enn menn (30 %) føler seg tomme for energi i løpet av arbeidsdagen. Jeg tror dette kan henge sammen med hvordan arbeidsgiverne i tradisjonelle kvinneyrker håndterer sine ansattes helse, sier Bergmann.

Les også:  Elin Dahlseng Eide ny fylkesrådsleder i Nordland - Ida Pinnebrød vraket

Kvinner i Nordland ble også hardere rammet enn menn av stengte treningssentre som følge av myndighetenes restriksjoner, ifølge en Herbalife Nutrition-undersøkelse fra desember.

– Tallene viser at kvinner får mer ut av treningssenteret enn menn. Samtidig sier over dobbelt så mange kvinner som menn at de ikke ønsker å trene ute når det er mørkt. Resultatet er at kvinner taper mest på stengte treningssentre, forklarer Bergmann.

Les også:  49 fikk statsstøtte til å berge kulturminner i Nordland

Bergmann mener at en bred innsats innen flere områder over tid må til for å bedre situasjonen.

– Jeg vil utfordre beslutningstakere i Nordland, både innen politikk og næringsliv, til å tenke gjennom hvilke grep vi kan ta for å skape en bedre trenings- og kostholdshverdag for kvinner. Første skritt er at myndigheter og arbeidsgivere innser at dette er et problem, og at de må bidra til at det blir enklere for kvinner å opprettholde en god hverdagshelse, avslutter hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.