Ny sesong av «Helene sjekker inn»

nrk

Helene Sandvig er tilbake med en fjerde sesong av dokumentarserien der hun flytter inn på ulike institusjoner. Nå venter ungdomshjem, overvektsklinikk og soningsinstitusjon.

I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med beboerne på institusjonen for å finne ut mer om hvordan det er å bo og jobbe der. På hvert sted møter hun mennesker med helt andre historier enn sin egen.

Sesongpremiere er onsdag 4. desember. I første episode får seerne bli med til Alfheim ungdomshjem som er en barneverninstitusjon. I episoden etter besøker vi Evje overvektsklinikk som hjelper folk med sykelig overvekt og følgesykdommer, før sesongen rundes av på Elevator soningsinstitusjon som hjelper innsatte med overgangen til livet etter soning.

Les også:  Stadig flere velger ferie som inkluderer kjæledyrene

Prisbelønt serie
Gjennom de tre forrige sesongene har Helene Sandvig portrettert livet på 15 andre institusjoner landet rundt. Sandvig og serien har vært nominert til flere Gullruten-priser for dette programmet, og i 2018 vant hun prisen for beste kvinnelige programleder. Samme år ble hun tildelt «Årets helsejournalist».

– Jeg tror serien er viktig fordi den usminket og ekte viser menneskelighet. Vi trenger det nå. Verden er urolig. Det offentlige ordskiftet er hardt. I «Helene sjekker inn» får seerne være med inn og møte mennesker og steder åpent og nysgjerrig og det liker de. De vil vite hvordan det egentlig er, sier programleder Helene Sandvig. 

– Det gjør inntrykk på meg å se hvordan livet kan snu hvis du treffer mennesker som tror på deg og gir deg en ny sjanse. Det er fint å se på disse stedene jeg nå har vært på, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.