Ny rekord for eksport av laks

fiskeoppdrett

Fredag 15. desember ble det satt en ny rekord i sjømateksporten. Aldri før har det vært eksportert mer fersk norsk laks enn akkurat den dagen. Hele 6.500 tonn laks ble denne dagen sendt fra Norge og ut i verden.

Volumet som ble eksportert denne dagen tilsvarer ikke mindre enn 325 trailere med laks, og de 6.500 tonnene hadde en verdi på 319,5 millioner kroner.

Les også:  Streikefare i Avinor fra onsdag

– Dette er volummessig den største eksportdagen for fersk norsk laks noensinne. For øvrig var også uke 50 den største uken totalt for laks noensinne med en eksport på 30.000 tonn produktvekt, sier sjømatanalytiker Paul T. Aandahl i Sjømatrådet.

Forrige ukerekord ble satt i 2013, da det ble eksportert 29.100 tonn norsk laks i uke 50.

– Tross sterk vekst til asiatiske markeder, er EU fortsatt det desidert største markedet for norsk laks. 79 prosent av den ferske laksen som ble eksportert forrige uke gikk til det europeiske markedet og Frankrike og Polen var de største enkeltmarkedene, sier Aandahl.

Les også:  Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Det har vært vekst i eksporten av fersk laks til de fleste europeiske markedene denne høsten, og laks er også et viktig produkt i mange europeiske juletradisjoner.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.