Ny rapport: Pris viktigst når man bestiller ferie

ferie kalender

Hvilken type reisende er du? Ved bestilling av en fritidsreise er det flere faktorer å ta hensyn til, men for de aller fleste er prisen det aller viktigste. Det viser en ny rapport fra Amadeus. 

Hele 51 prosent av respondentene i Amadeus’ undersøkelse oppgir at prisen er den mest avgjørende faktoren når de bestiller en fritidsreise. 32 prosent av de spurte tar mest hensyn til sikkerheten og de resterende 17 prosent gjør sin bestilling basert på status.

Les også:  – Vi går mot et rekordhøyt antall konkurser i 2023

– Etter å ha gjennomført undersøkelsen har vi identifisert tre tydelige typer reisende: den prisbevisste, den trygghetssøkende og den statussøkende, sier Markus Nilsson, Head of Sales Online Travel hos Amadeus Skandinavia. De ulike typene reisende er identifisert basert på hva de verdsetter høyest ved selve bestillingen av reisen, samt hvordan deres bestillingsmønster ser ut.

Målet med studien er å bidra til en bedre forståelse av de reisendes behov, følelser og atferd. Det kan hjelpe reiseselskapene med å utvikle sine produkter og tjenester for de reisende. Rapporten tar utgangspunkt i de typene reisende vi har identifisert, og beskriver hvordan hver kategoris reisebestillingsprosess er satt sammen. Den gir også tips til reiseselskaper om hvordan de kan møte kundene i bestillingens ulike faser. 

Les også:  Etablerer nasjonalt nettverk for nye oppdrettsarter

Fordelingen mellom de ulike typene reisende er ganske jevn i Skandinavia. Det er bare Danmark som skiller seg ut når det gjelder den statussøkende med 19 prosent sammenlignet med Norge (15 prosent) og Sverige (17 prosent). 

Undersøkelsen viser også at de som er single oftere kategoriserer seg som prisbevisste, mens samboere og gifte oftere ser på seg selv som statussøkende.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.