Ny rapport: Forventer fenomenal vekst i co-working

team arbeidsplass

Den fenomenale veksten i co-working er forventet å fortsette i de neste årene. Det anslås at antall co-working arbeidsplasser vil øke med over 50 prosent innen 2022, hvilket innebærer at over 750.000 arbeidere da vil benytte seg av denne fleksible kontorløsningen.

Dette mener det globale eiendomsmeglerselskapet, Colliers International, som denne uken har lansert sin rapport om dette temaet, «Flexible Workspace Outlook Report 2019».

Antallet tilbydere av co-working arbeidsplasser på tvers av Europa har økt med 135 prosent de siste fire årene og antall co-working hubber har økt med 205 prosent i samme tidsperiode. Colliers analytikere anslår at dette tallet kan dobles over de neste tre årene i de største europeiske byene da etterspørselen av slike arbeidsplasser ikke viser tegn til å redusere seg med det første. Av de 22 største europeiske byene som er blitt analysert av Colliers vil åtte av byene se co-working arbeidsplasser doble seg over de neste tre årene der spesielt Berlin, Bucuresti, München og Praha er forventet å oppleve størst vekst.

– Dette kan få stor innvirkning på alle EMEA-markeder, hvor co-working i dag står for gjennomsnittlig 1,5 prosent av det totale kontormarkedet, sier Tom Sleigh som leder Colliers sin avdeling på Flexible Workspace Consulting i EMEA regionen.

Sleigh forklarer videre: flere valg og et bredere utvalg av fleksible arbeidsplass alternativer gir økte valgmuligheter for leietakere og resulterer i bedre utnyttelse av plassen, spesielt for større selskaper som aktivt omfatter fordelene med å ha et fleksibelt arbeidsområde.

– Skiftet mot «arbeidsplass som en tjeneste», og ikke bare en vare, er trolig den største drivkraften til vekst i etterspørselen etter co-working arbeidsplasser fremover. Et hovedfokus på kunden står sentralt i dette, og det er sannsynlig at denne tankegangen vil fortsette å ha en stor innvirkning på utformingen av fleksible arbeidsplasser i tiden fremover, sier Sleigh.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.