Ny opptrapping av barnehagestreiken

fagforbundet

Om lag 2400 ansatte vil være i streik i PBL-barnehagene fra onsdag 2. november etter at Fagforbundet trapper opp streiken med ytterligere 97 medlemmer fra onsdag neste uke.

– Vi trapper opp barnehagestreiken fordi arbeidsgiverne ikke har noen vilje til å gi de ansatte en rettferdig pensjon, selv om barnehageeierne absolutt har råd til dette, sier forhandlingsleder Anne Green Nilsen i Fagforbundet.

Streiken trappes opp fra onsdag 2. november. Fagforbundet tar ut 97 nye medlemmer fordelt på 55 barnehager spredd over hele landet, fra Bodø til Kristiansand. Dermed da vil om lag 2400 medlemmer fra Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet være i streik for en rettferdig pensjon. Cirka halvparten av dem er Fagforbundet-medlemmer.

PBL hevder at en likebehandling av PBLs barnehageansatte og offentlig ansatte vil true økonomien i barnehagene. Fagforbundet mener PBL overdriver kostnadsutfordringene. De private barnehagene får et tilskudd til driften på minst ti prosent av lønnsmassen og i de aller fleste tilfellene vil det være tilstrekkelig til å dekke kostnadene til pensjonsordningen vi har avtalt og som arbeidstakerorganisasjonene nå krever innfridd.

– Våre medlemmer i barnehagene opplever sterk støtte når de står streikevakt. Det virker som folk forstår at de streikende har et rimelig krav, nemlig at ansatte i private barnehager skal ha en pensjon som er like god som dem som jobber i kommunale barnehager, sier Green Nilsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.