Ny NAV-skandale? Fra 40.000 til 80.000 NAV-vedtak kan være ugyldige!

nav bodø

Med den forrige NAV-skandalen friskt i minne, ser det nå ut til at nok en NAV-skandale er på trappene. I en undersøkelse AAP-aksjonen nylig har gjennomført, fremgår det at NAV har overprøvet lege- og spesialisterklæringer i stor skala.

AAP-aksjonen er en landsomfattende forening som arbeider for best mulig velferdsordninger og hjelp til de som er langvarig syke, skadet eller uføre.

I en fersk undersøkelse de har gjennomført avsløres det at over 80% av de spurte med avslag på uføretrygd eller arbeidsavklaringspenger forteller at avsalget kom etter at NAV overprøvet lege eller spesialist uten å ha fulgt forvaltningsloven og innhentet nye opplysninger fra lege eller spesialist!

Les også:  LESERINNLEGG: Fortjener kriminelle innvandrere bedre tannpleie enn minstepensjonister?

– Det betyr at mellom 40.000 og 80.000 personer har fått vedtak de siste tre årene som kan være ugyldige på grunn av saksbehandlingsfeil, dersom Trygderettens praksis skal legges til grunn, opplyser AAP-aksjonen idag.

Et sjokkerende høyt antall personer har derfor blitt tvunget til å søke økonomisk sosialhjelp, leve på oppsparte midler eller forsørges av slektninger og venner på grunn av det som synes å være ugyldige forvaltningsvedtak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.