Ny Jaguar F-TYPE ser dagens lys

jaguar

Den nye Jaguar F-TYPE imponerer med potente motorer og enda skarpere design . Den ideelle balansen mellom vakkert design, enestående ytelse og kjøredynamikk i verdensklasse er noe Jaguar F-TYPE alltid har vært kjent for. Og nå skrus det opp for alle tre parametre. 

Den nye F-TYPE stiller med et omfattende motorutvalg der du kan velge mellom fire, seks eller åtte sylindre. Disse motorene leverer fra 300 hk til 575 hk. Motorutvalget inkluderer 300 hk turbo, V6 Supercharged med 380 hk og V8 Supercharged med 450 eller 575 hk. Sistnevnte leveres kun på den nye F-TYPE R, som i kombinasjon med firehjulstrekk, også leverer rendyrket og ekstraordinær ytelse i alle gir og under alle forhold. Denne modellen akselerer fra 0-100 km/t på kun 3,5 sekunder.

Den nye F-TYPE R fortsetter å sette standarden for kjørefokuserte sportsbiler. Akkurat som designet på den nye F-TYPE har endret seg opp gjennom årene, har den 5,0 l Supercharged V8-motoren gjort det samme. Den yter nå hele 575 hk med et dreiemoment på 700 Nm. Dette er 25 hk og 20 Nm mer enn forgjengeren.

Les også:  Vil koste 14,2 milliarder å sikre Norges mest rasfarlige veier

Alle modellene er forøvrig også utstyrt med samme effektive 8-trinns QuickShift-girkasse.

F-TYPE er nå utstyrt med nye 20″ felger og Pirelli P Zero-dekk (265/35/ZR20 og 305/30/ZR20) med effektive Carbon Ceramic Matrix-bremser med 380 mm bremseskiver foran og 275 mm bremseskiver bak som standard. 

Nye F-TYPE er også utstyrt med smalere baklys, nye støtfangere, større grill, nytt panser og supersmale Pixel LED hovedlys.

Innvendig er du omgitt av flotte detaljer som f.eks. de broderte monogrammene på setene og dørpanelene samt «Jaguar Est. 1935»-merket på hanskerommet – en subtil referanse til året da Jaguar-navnet ble brukt for første gang av Sir William Lyons, selskapets grunnlegger, på én sine vakre biler. Luksuriøse materialer, som blant annet Windsor-skinn og Noble Chrome, definerer den førerorienterte kupéen i den nye F-TYPE.

Les også:  Prioriterer Tosenveien mellom Brønnøysund og Grane

Den nye F-TYPE er også produsert i en Hot Wheels-utgave i 1:64-skala. Dette er en perfekt etterligning av den svarte og hvite kamuflasjen som racerkjørte gjennom 25 loops, tre svevehopp og 44 svinger på den 232 meter lange oransje Hot Wheels-banen satt opp i Jaguar Design Studio.

Vi er vant til å lage leiremodeller, men å se en så detaljert 1:64-skalamodell av den nye F-TYPE kjøre rundt i studioet og samtidig vise alle trinn i designprosessen, var en helt unik opplevelse,» sier Julian Thomson, Design Director hos Jaguar, og fortsetter: «Som designer og stor bilentusiast har Hot Wheels-modeller vært en del av livet mitt siden barndommen. Dette er en videreutvikling av fantasien der drømmebilen blir til virkelighet, og som faktisk gir deg den første muligheten til å «kjøre» bilen.

Les også:  Dødsfall i trafikken: Færre drepte i november

Det toppmoderne Jaguar Design Studio, der den store Hot Wheels-banen ble satt opp, åpnet i september. For første gang i merkets 84-årige historie samles hele designteamet på ett kreativt område. Dette er det mest teknologisk avanserte designstudiet i verden med industriledende modellering ved hjelp av robotteknologi, VR, en 11 meter 4K Powerwall, og er dobbelt så stort som det forrige designstudioet slik at det er god plass til å jobbe med opptil 20 leiremodeller i fullskala samtidig.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.