Ny forsking: Hunder har ekstra positiv innvirkning på menn

bil hund

Å være hundeeier kan ha en positiv effekt på vår fysiske og psykiske helse. Professor Frode Lingaas ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) avsluttet nylig et forskningsprosjekt om hva slags innflytelse hunder har på menneskers helse.

Resultatene viste at hunder ga størst fordel for menn. Prosjektet er finansiert av Agria SKK forskningsfond, som har forskning om hund og mennesker som et prioritert område.

Studien samlet inn data fra 50 000 kvinner og menn mellom 40 – 46 år, bosatt i Norge. De måtte fylle ut et spørreskjema som gjaldt spørsmål rundt livsstil, trening, røyking, fysisk og psykisk helse og om de har hund. Dette for å prøve å finne en sammenheng mellom det å ha hund og eierens helse.

Les også:  Smarte råd til katteeiere i ferien

Professor Frode Lingaas ved NMBU gjennomførte den to-årige studien sammen med sin kollega Aage Tverdal.  

– I prosjektet har vi undersøkt om hunder i husholdningen påvirker hundeeiers helse og velvære. Undersøkelsesresultatene viser at hundeeiere opplevde en positiv effekt når det gjelder sosial kontakt med andre mennesker og på egen psykisk helse, sier professor Frode Lingaas.

Studien viser at både kvinner og menn som har hund er veldig glad i, og setter stor pris på hunden. Hunder viser seg å være døråpnere til kontakt med andre mennesker og gir en bedre opplevelse av egen psykiske helse. Likevel skiller resultatene blant mennene i denne undersøkelsen seg spesielt ut.

Les også:  Nordmenn på ferie: Frykter magetrøbbel mer enn skogbrann

–  For menn viser det seg at hunder er med på å redusere ensomhetsfølelsen, samtidig som at studien viser at menn med hund får signifikant mer mosjon enn de som ikke har hund, sier Frode Lingaas.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.