Ny dokumentarserie på NRK: Sundby mot verden

nrk

Kan Martin Johnsrud Sundby ta et nytt VM-gull i årets verdensmesterskap i Oberstdorf? Den regjerende verdensmesteren på 15 kilometeren er fast bestemt på å gjøre det han kan for å forsvare VM-tittelen fra 2019 på tross av motstand både i og utenfor skisporet.

I 2019 tar Martin Johnsrud Sundby endelig et VM-gull. Et drøyt år senere blir han vraket fra landslaget, men som regjerende verdensmester på 15-kilometeren er han likevel kvalifisert til å gå i årets VM i Oberstdorf. 

Les også:  LESERINNLEGG: Det trengs et krafttak i eldreomsorgen

Sundby bestemmer seg for å forsvare VM-tittelen på 15-kilometeren.

Men etter et langt toppidrettsliv merker han at kroppen begynner å krangle. Særlig ryggen slår seg vrang oftere og oftere. Dessuten er han blitt far til tre sønner og sliter med å kombinere familielivet med toppidrettslivet.

Til tross for at kona begynner å bli lei, nekter han å gi seg.

Som regjerende verdensmester på 15 kilometeren er han forhåndskvalifisert til å gå denne distansen under årets VM, men i øvelsene duatlon, stafetten og femmila må han kvalifisere seg på lik linje med andre utøvere.

Les også:  1.000 uten strøm i Andøy

I denne eksklusive dokumentarserien slipper langrennsløperen seerne tett inn på livet og vi følger han og teamet i bratt oppoverbakke mot årets VM i nordiske grener. Med broren Sondre Sundby som trener kjemper han seg fram mot målet om nye seire på toppnivå.

Premiere sendes på NRK1 og i NRK TV lørdag 9. januar kl. 21.20.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.