Ny bok: Tyrkia – midtens rike

tyrkia bok

Tyrkia – midtens rike er en bok fylt av både historie og samtid, hva skjer i Tyrkia og hvorfor?

Tor Kristian Birkeland flyttet til Ankara i 2017, da hadde han gjort seg opp noen tanker om landet uten å kjenne det særlig godt. Han har en internasjonal bakgrunn fra Japan og USA i tillegg til at hans arbeid med fred og konflikt har gitt han en akademisk og profesjonell bakgrunn. Han har derfor en holistisk tilnærming til å forstå og forklare en kultur og et samfunn.

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

Den nye republikken Tyrkia kom til verden i 1923, bygget på ruinene av det muslimske, osmanske imperiet. Etter flere statskupp og kuppforsøk holder Tyrkia fremdeles på å finne sin form. De siste ti årene har Tyrkia tilsynelatende vendt seg stadig mer mot islam, og ser med lengsel tilbake på sin muslimske storhetstid. Hva er det som skjer i Tyrkia, og hvorfor skjer det?

Les også:  Ny podkast på NRK: «Meininga med livet» med Live og Ronny

Denne boka forklarer landet på en tilgjengelig måte for alt fra turister til forretningsfolk eller diplomater som ønsker en introduksjon til landet. Tyrkias historie og samtid knyttes til enkeltpersoners opplevelse gjennom historiske dokumenter og intervjuer med folk fra forskjellige samfunnslag og grupper.

Forfatteren tegner et bilde av et landområde som over tusener av år har blitt preget av mange folkeslag som har levd i overflod og i sult, i krig og fred, som kristne og muslimer, alevier og jøder på Anatolia-halvøya som i dag utgjør mesteparten av Tyrkia.

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

Tyrkia midtens rike utgis på Prego Mobile Forlag.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.