NRK i gang med sesong 2 av «Hodet i klemme»

nrk

«Hodet i klemme» ble en av fjorårets store seriesnakkiser. Nå er seerne hørt – det blir en ny sesong av serien om det norske brytemiljøet. Hva skjer egentlig videre med Stig-André, Felix, Morten og ikke minst – kan Fritz fortsatt kalle seg «Kongen av brytenorge»?

Etter seriens premiere i september i fjor ble hovedkarakterene snart favoritter både hos presse og det norske TV-publikumet, som elsket at deltakerne ikke bare ofret alt på matta, de bød på seg selv, sine liv og alt av sårbarhet og følelser en ellers ikke er vant med å se i en så tøff idrett.

Og fra å være en nokså ukjent og smal idrett i Norge, fikk stadig flere nordmenn øynene opp for brytesporten og de norske stjernene i miljøet.

Fjorårets sesong endte med at Oskar «Tåsenplogen» Marvik tok sølv i VM på hjemmebane, mens veteranen Stig-André Berge avsluttet sin lange karriere som utøver for å bli trener sammen med Fritz Aanes.

Nå er det mange som venter i spenning på fortsettelsen – hvem er med videre på landslaget?

Regissør Kim Peder Rismyhr i NRK Sport er allerede i gang med nye opptak og sier det er en god følelse å starte opp igjen. Han forteller at seerne kan se fram til å bli enda bedre kjent med drivkreftene hos utøverne, det sterke kameratskapet, og hva de ofrer for å følge drømmene sine.

Les også:  Her er Harald Berg-statuen

– I første sesong klarte vi å vise at bryting er mer enn bare kampene på matta, mer enn begrep som «hodet i klemme» og «fallseier». Seerne har blitt kjent med unge jenter og gutter som har store drømmer, men kanskje like store utfordringer. Vi har gitt publikum innblikk i hvordan det er bak fasaden, bak resultater og glansa oppslag. Nå tar vi med oss det beste fra sesong 1 og satser på å ha enda mer fokus på livene til bryterne utenfor brytematta, med de nære og personlige temaene som alle mennesker kan kjenne seg igjen i, sier han.

Redaksjonssjef Ellen Ramstad er stolt og glad over at NRK har gitt redaksjonen grønt lys for å følge bryterne en sesong til.

– Vi har fått enormt bra respons fra et bredt spekter av mennesker i alle aldre, noe som viser oss at publikum har blitt utrolig glade i bryterne i Hodet i klemme. Det er helt tydelig for oss at serien treffer langt flere enn de som er opptatt av bryting. Vi opplever at serien har inspirert, rørt og gledet mange gjennom bryternes historier og tilnærming til hindringer i livet, sier Ramstad.

Les også:  Bodømann pågrepet i stor narkosak

Publikum må riktignok smøre seg med tålmodighet og vente i spenning til serien kommer på lufta igjen i 2023.

I tillegg til å følge de kjente karakterene fra første sesong, kan seerne denne gangen glede seg å stifte bekjentskap med Exauce Mukubu, utøveren som trener Fritz Aanes omtaler som Europas største brytetalent.

Nykommeren sier det er en ære å få være med på å vise fram hva brytesporten har å by på av godt og vondt.

– Jeg kunne jo ikke si nei da jeg fikk muligheten. Serien har allerede gjort så mye bra for sporten. Nå gleder jeg meg til å vise Norge at det norske folk kan mer enn å bare stå på ski. Vi er en liten nasjon som gjør det godt internasjonalt, så jeg håper jeg kan bidra til å vekke interessere for sporten igjen og ta den til nye høyder.

Les også:  VIDEO: Glimt i cupfinale etter seier mot Vålerenga

Den langt mer erfarne Stig-André Berge er mer enn klar til å dele nok en sesong med sorger og gleder både på og utenfor matta.

– I sesong to kan jeg garantere mer galskap. Hardt arbeid. Blod, svette og tårer som gir resultater. Alle i teamet er klare for å slå tilbake etter et vanskelig år i fjor. Vi går inn med hele hjertet. Og blør for drakta, sier veteranen.

Også Felix Baldauf forteller at seerne har en innholdsrik sesong i vente.

– Dette året blir det både EM og VM, mye reising og guttastemning. For både sporten og meg personlig er det enormt viktig å få sjansen til å bidra til økt rekruttering. Men det aller beste med å delta i serien er muligheten til å motivere mennesker som går gjennom en tøff periode i livet og kjemper tunge kamper:

Uansett hva som skjer, så kan du komme deg gjennom og ut av det med hodet hevet og vinne i livet på din egen måte.

Du kan se hele sesong 1 av «Hodet i klemme» i NRK TV.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.