NRK deler ut årets Spellemannpriser

klassisk musikk

Neste uke vil NRK dele ut alle Spellemannsprisene fordelt i ulike kanaler, med nrk.no sin «Alltid sammen» som hovedplattform. Det hele vil oppsummeres i en sending på NRK1 lørdag 2. mai kl. 21.45.

Spellemann 2019 skulle egentlig gått av stabelen lørdag 28. mars med et storslagent show på Chateau Neuf i Oslo. Grunnet korona-situasjonen måtte utdelingen av landets viktigste musikkpris utsettes. Nå er det klart at Spellemann og NRK deler ut prisene neste uke.

Les også:  MUSIKK: Odd Nordstoga ute med låta "Alt slik det var laga"

– Det er en stor glede å kunne fortelle at vi neste uke skal hedre alle vinnere og nominerte til Spellemann 2019. Til tross for at det blir en annerledes prisutdeling akkurat i år er vi imponerte over, og glade for at hele NRK-systemet nå er satt i sving for å lage det som kommer til å bli en flott og verdig Spellemann-sending, sier styreleder i Spellemann, Marte Thorsby.

Les også:  Pom Poko slipper EPen "This is Our House"

De gjeve prisene skal deles ut i flere av NRK sine flater, både på TV og radio. Hvilke kategorier som skal deles ut hvor vil spesifiseres på et senere tidspunkt, men det er klart at fredag 1. mai kl. 13:00 – 15:30 vil flere priser deles ut på livesendingen «Alltid sammen» på nrk.no.

Da prisutdelingene vil skje spredt over ulike tidspunkt og flater oppsummeres det hele i en hovedsending som sendes på NRK1 lørdag 2. mai kl. 21:45.

Les også:  Bodø kommune må betale 90 millioner etter ny dom

– Denne spesielle tiden har fått NRK til å tenke ut nye måter å jobbe på. Det å hedre nominerte og dele ut alle prisene har vært en viktig motor i å lage en alternativ måte å gjøre dette og vi ser fram til et fokus på Spellemann i neste uke, sier Eva Rutgerson Bie, prosjektleder i NRK.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.