NRF-okse fra Nordland på elitelisten i oktober 2022

geno

I starten av oktober ble eliteokser i NRF (Norsk Rødt Fe) gjeldende fra oktober til desember 2022 valgt ut. Av totalt 27 NRF-eliteokser er en av dem levert fra oppdretter i Nordland. 

De 27 utvalgte eliteoksene av rasen Norsk Rødt Fe (NRF) kommer fra åtte ulike fylker. I denne runden var Trøndelag sterkes representert med åtte okser, Innlandet med seks okser, Møre og Romsdal og Rogaland med fire okser hver, Viken med to okser og Vestland, Nordland og Agder med en okse hver.

Les også:  Ekstra anløp av Skrova

NRF-Eliteoksen fra Nordland er 12212 NR Pollen fra oppdretter Kristin Marie Fæster Klaussen og Oddbjørn Klaussen, 8475 Straumsjøen.

For oppdretterne er det en stor anerkjennelse å få levere en NRF-okse som blir valgt ut som eliteokse av Geno. Alle oppdrettere av NRF-okser som blir eliteokser mottar avlsdiplom. Avlsdiplom tildeles én gang per okse og overrekkes fortløpende etter at oksen er vedtatt brukt.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

Utvalget skjer kun fire ganger i året og den aller beste NRF-oksen gjennom året blir premiert med Genos høyeste utmerkelse – avlsstatuetten.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.