Norsvin: – Uakseptabel behandling av dyr

gris

Nylig viste NRK Brennpunkt opptak fra norske svinebesetninger. I filmen fremkommer svært dårlig behandling av dyr. Norsvin tar sterk avstand fra hvordan dyrene behandles og holdningene som framkommer i filmen.

– Som svineprodusent er god dyrevelferd det aller viktigste. Behandlingen av og holdningen til dyra som fremkommer er helt uakseptabel. Slik skal det ikke være i norske fjøs, sier Tor Henrik Jule, svineprodusent og styreleder i Norsvin.

Filmen viser opptak fra tidsperioden 2013-2016. De siste årene er det iverksatt en rekke tiltak i svinenæringen for å bedre dyrevelferden.

Les også:  John Kerry møtte Gahr Støre: - Norge avgjørende for å kutte vanskelige utslipp

– Det er bondens ansvar å sørge for god dyrevelferd. Produsenter som ikke forholder seg til regelverket for dyrehold har ingenting i næringen å gjøre, sier Jule.

Regler er lite verdt om de ikke etterleves. Derfor er Norsvin opptatt av at norske svineprodusenter skal stå sammen om en kultur og holdninger med dyrevelferd i sentrum.

– Filmen avdekker uakseptable forhold for dyra som ikke får den livskvaliteten de har krav på. Det er også ødeleggende for alle de bøndene som står på for god dyrevelferd hver eneste dag, sier Jule.

Les også:  Advarer: Mildværet gir risiko for vannskader

Norsvin er en avls- og interesseorganisasjon som er eiet og styrt av norske svinebønder, og har i mange år engasjert seg for dyrevelferd. Norsvin arrangerer kurs og faglige aktiviteter for alle svinebønder, herunder «Norsvinskolen» og årlige studiekurs, som omhandler dyrevelferd.

– Som organisasjon jobber vi for at alle produsenter skal kjenne til regelverket, har forutsetninger for god praksis og rette holdninger. Norsvin vil prioritere opp og jobbe enda mer for å øke bevisstheten rundt dyrevelferd og holdninger til dyreholdet.Vi vil komme tilbake med konkrete tiltak, sier administrerende direktør i Norsvin, Olav Eik-Nes. 

Les også:  Trettebergstuen er ikke faktisk etterforsket av Økokrim

Norsvin vil også samarbeide med myndigheter og relevante bransjeorganisasjoner for å vurdere andre aktuelle tiltak.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.