Norske bakere og konditorer går for gull

Baker- og Konditorbransjens Landsforening

Norske bakere og konditorer har trent knallhardt i hele år. Nå går de for gull i den nordiske baker- og konditorkonkurransen som arrangeres under Matstreif i Oslo.

Konkurransen Nordic Bakery & Pastry Cup samler Nordens beste bakere og konditorer til landskamp. I år har Norge hjemmebane i konkurransen som foregår 6. og 7. september i et stort telt under Matstreif.  Her skal det norske laget konkurrere med Sverige og Danmark. Finland og Island stiller ikke lag i år. 

Det norske laget
De norske deltakerne er alle utøvere på det norske baker- og konditorlandslaget. Det norske bakerlaget består av Trude Beate Brendehaug, Fredrik Lønne, Jonathan Burt. Alle har nordiske medaljer fra før. Brendehaug og Lønne var på det norske laget som tok nordisk gull i Stockholm i 2017.

Les også:  Ny bok: Hellstrøms hemmeligheter fra havet

Det norske konditorlaget består av Sunniva Nergård Myhre og Vilde Nistad Strandos. Sistnevnte kan vise til en flott femteplass i VM for unge konditorer i Tyskland fjor. 

Dette skal de lage
Temaet i Nordic Bakery & Pastry Cup 2019 er ”kunst” – en relativt åpen og fri tematikk som vil gi mye flott bakekunst for publikum på Norges største matfestival. I begge konkurransene har lagene 7 timer til rådighet, samt tilrettelegging dagen før.

Konditorene skal lage en valgfri dessert, iskake, sjokoladekake/-mousse og en sjokoladeskulptur med en minimumshøyde på en meter.

Bakerne skal i sin konkurranse lage 14 brød (minst to ulike typer), 60 bagetter, 8 store brød, 33 brioche, 40 croissanter, 30 wienerbrød, 30 søte bakverk og en brødskultur med en minimumshøyde på en meter.

Les også:  Lise Finckenhagens beste lutefisktips

Norge skal lage både brødskulptur og sjokoladeskulptur på rundt 1,4 meter som er konkurransens maksimalt tillatte høyde for denne kategorien.

Norsk kunst på en ny måte
Med kunst som tema lover de norske bakerne og konditorene en spennende og ny fremstilling av norsk kunst, som på toppen av det hele også er spiselig.

– De som kommer innom konkurranseteltet på Matstreif vil kjenne igjen elementer av kjent norsk kunst i produktene vi skal lage. Vi tror også de som kommer innom blir imponert over det de får se. Dette er toppidrett, sier hovedtrener Kjetil Dale Aas.

Går for gull
Det norske baker- og konditorlandslaget har tatt store steg de siste årene og har blitt å regne med både i Norden og i verden. De norske bakerne tok en imponerende 3. plass i VM i fjor høst. Norge er også tidligere nordiske mestere i baking.

Les også:  Ny bok: Hellstrøms hemmeligheter fra havet

– Vi har trent knallhardt siden i januar. Fra starten av august og frem til konkurransen har vi flere gjennomkjøringer hver uke for å terpe på detaljene. Nå er vi snart klare for å gi Sverige og Danmark tøff konkurranse om nordisk heder og ære. Vi er ikke mer beskjedne enn at vi går for både bakergull og konditorgull, sier Dale Aas

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.