Norsk laks i fokus under World Sushi Cup

sushi

Nylig fikk noen av verdens beste sushikokker brynet seg i World Sushi Cup i Tokyo og norsk laks var godt representert. Vinneren er også en stor fan av den norske sjømaten.

Førstepremien i årets Sushi World Cup gikk til Sky Tai. Han kommer fra Malaysia, men bor og jobber i Singapore på restauranten Standing Sushi bar, og er allerede en kjent navn for Sjømatrådet.

– Dette er ekstra gøy for oss fordi Sky Tai er en velrennomert kokk i Singapore og en stor tilhenger av norsk laks. Vi har samarbeidet med han på flere arrangementer og han er en god ambassadør for norsk laks i både Singapore og Malaysia, spesielt i arbeidet med å fremheve det norske opphavet. Mange her tror nemlig at laksen kommer fra Japan, sier Jon Erik Steenslid, som var til stede under Sushi World Cup og som til daglig er Sjømatrådets fiskeriutsending i Sør-Øst Asia.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Eneste ikke-japaner i juryen
Sushi World Cup er en årlig konkurranse i hygiene og tekniske ferdigheter når det gjelder å tilberede sushi. Blant juryen som kåret vinneren av årets Sushi World Cup var også Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan og Sør-Korea, Gunvar Lenhard Wie. Han var den eneste ikke-japaneren i juryen, som ellers besto av tungvektere innen sushisegmentet i Japan.

– Kåringen er i regi av All Japan Sushi Association, en organisasjon der japanske sushitradisjoner og nasjonal stolthet står sterkt. For meg, som nordmann og som sushi-elsker, så er det å få muligheten til å delta som jurymedlem ikke bare utrolig lærerikt, men også utrolig ærerikt, sier Wie.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Kvalitetsstempel for norsk laks
Blant de 27 konkurrerende deltagerne som deltok i finalen var ni ulike land representert, og norsk laks utgjorde en viktig ingrediens i flere av rettene som ble servert. Det, ifølge Wie, er et kvalitetsstempel.

– Japanere har naturlig nok sterke følelser knyttet til sushi og hvordan det skal tilberedes, og det faktum at de ofte tyr til norsk sjømat som en av ingrediensene viser hvor høy kvalitet den har, samt hvor sterkt Norges omdømme er i Japan, sier Wie.

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Av årets finalister var det i år en nordmann, Liang Ge, som deltok. Det ble ingen pallplass på Norge i år, men i fjor vant russiske Vladimir Pak, som til daglig er å finne på Omakase i Oslo.

Sushi World Cup avholdes i anledning Japan International Seafood and Technology Expo (JISTE) som arrangeres hvert år i Tokyo. Årets utgave, som ble arrangert 22. til 24. august i Tokyo, var den 20. i rekken. Sjømatrådet har deltatt med egen stand på hver eneste messe siden oppstarten. I år var det 34.000 besøkende på messen, og 835 stands med representanter fra hele verden innenfor sjømatnæringen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.