Norsk kulturforum lanserer «Sjekklista for kulturen» og setter kulturen på agendaen i lokalvalgkampen

surveys

Norsk kulturforum – interesse- og kompetanseorganisasjonen for den lokale kultursektoren – har utarbeidet Sjekklista for kulturen, et verktøy som peker på det offentliges ansvar for det lokale kulturlivet.

Sjekklista for kulturen er et redskap som kan brukes til å sjekke hvordan det står til med kulturens vilkår i alle landets kommuner og fylkeskommuner, og som redskap i valgkampen kan den brukes til å utfordre de politiske partiene rundt omkring i landet til å sette kultur på agendaen og løfte den frem som et viktig politikkområde.

Les også:  VIDEO: Kalandra har sluppet låta "Are You Ready?"

Hvilke ambisjoner har politikere i din kommune og din fylkeskommune? Spør dem!

Sjekklista er utarbeidet i samarbeid med kulturlivet, og de ti punktene fremmer et helhetlig kulturliv.

I skrivende stund forhandles det i alle fylker om hvilke oppgaver som skal overføres fra stat til fylkeskommune. Uavhengig av hva resultatet blir er det en ting som alle kan enes om i debatten rundt regionreformen: Kultur må bli et viktigere og mer prioritert politikkområde både lokalt og regionalt. For Norsk kulturforum er dette et av hovedmålene med sjekklista: Vi håper å se en aktiv kulturpolitikk og aktive kulturpolitikere i kommuner og fylkeskommuner landet over som resultat av både lokalvalget 2019 og kommune- og regionreformen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.