Noroff er Norges største fagskole

noroff

Noroff Fagskole er med 1125 aktive studenter Norges største fagskole. Det kommer frem av NSD sin database for statistikk om høyere utdanning (DBH).

Noroff kunne ved høsten 2017 rapportere om 1125 aktive fagskolestudenter på avdelingene i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og nettstudier. Dette gjør skolen til Norges største fagskole, målt i antall aktive studenter. Dette er en økning fra fjoråret på 20 prosent.

Vokser raskt
Høsten 2014 hadde Noroff 679 aktive fagskolestudenter. Fagskolen har dermed vokst med 65,7 prosent aktive studenter på tre år.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

– Det er klart det er hyggelig å være Norges største fagskole, sier avdelingsleder ved Noroff Oslo, Aage Alexander Foss.

– Det er likevel ikke uventet. Vi har store vekstambisjoner, og forventer å vokse videre i årene som kommer, sier han.

Nye digitale utdanninger
Noroff utvikler og skreddersyr utdanninger i tett samarbeid med relevant industri, for å imøtekomme fremtidens digitale yrkesliv og kompetansebehov.

Skolen er kjent for utdanninger innen IT-sikkerhet, 3D, design, filmproduksjon og lyd- og musikkproduksjon. Nylig ble studier som frontend-utvikling, visuelle effekter og digital markedsføring lagt til i porteføljen.

Les også:  650 ungdommer vil prøve seg som fisker i sommer

Ved august 2018 tilbys også en 2-årig utdanning innen digital prototyping.

– Vi jobber for å skape relevante utdanninger tilpasset en digital- og teknologisentrert fremtid. Våre studenter kan og vil bidra i et arbeidsliv i endring, sier Foss.

– Gjennom utdanningen får studentene relevante utfordringer gjennom klasseromsundervisning, gjesteforelesninger, selvstudium, og nært samarbeid med bransjene. Våre studieplaner gjenspeiler morgendagens digitale behov.

Høyskolen vokser også
I tillegg til å drive fagskole har Noroff også en raskt voksende høyskole. Der tilbys bachelorgrader i applied data science, digital etterforskning, og interaktive medier – animasjon og spill.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

Til sammen hadde Noroff omtrent 1400 studenter høsten 2017.

– Vårt grunnfjell er relevans og kompetanse. Noroff uteksaminerer studenter med høyaktuell akademisk trening – og som allerede er job ready, sier Foss.

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent av NOKUT og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.