Norges beste triatleter i Tokyo for OL-test

triatlon ol

Kristian Blummenfelt, Gustav Iden og Casper Stornes har ankommet Tokyo struttende av selvtillit etter en god treningsperiode. Der skal de konkurrere i testeventet fredag 16. august kl 00.30 norsk tid. 

Resultatene i verdensserien så langt i år har vært middelmådige basert på hva laget fikk til i fjor og året før. Konkurransen i Tokyo og årets siste VM-runde, grandfinalen i Lausanne i slutten av august, gir flest poeng for OL-kvalifisering. Det er derfor her det er viktigst å prestere. 

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

På precamp i Kofu og på høydeleir i Font Romeu i Frankrike har treningen gått veldig bra.

– I Kofu har vi igjen fått trent i de forholdene vi kan vente under konkurransene, med ca 35grader og god luftluftfuktighet, forteller sportssjef Arild Tveiten.

Han mener at ingen andre har lagt samme vekt på varmetrening som det norske landslaget for å forberede seg til Tokyo. Den påkrevende treningen både i høyde og varme har kanskje hatt negativ effekt på tidligere konkurranser denne sommeren, men Tveiten mener den gir guttene god mulighet til å prestere når det virkelig gjelder.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

Det norske laget har trent mye sammen med japanske utøvere de siste to somrene. På sommerens høydeopphold i Font Romeu hadde de i tillegg med seg det japanske forbundets trener Patrick Kelly. Det norske laget har gitt japanerne god matching på trening og innsikt i norsk treningsfilosofi. Til gjengjeld har japanerne hjulpet nordmennene med innhenting av værdata, vannkvalitet og tekniske detaljer om løypa i Tokyo.

Les også:  Berg-suser når Glimt herjet med Viking på Aspmyra

– Og akkurat nå har vi kjennskap og kunnskap om løypa som ingen andre land har. Vi vet at dette har bedret våre sjanser for fantastiske resultater i Tokyo både under testeventet og under selve OL til neste år, tilføyer Tveiten, som nettopp har ankommet Tokyo.

Testeventet vises på TriathlonLIVE.tv. Grandfinalen i Lausanne kan følges på TV2.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.