Norge i verdenstoppen på hybridsalg

toyota hybrid

Over 90 prosent av personbilene Toyota solgte i Norge i 2017 var hybridbiler, noe som bidro til å øke salget med 3 prosent.

I 2017 økte elektrifiseringen av bilparken kraftig, og Toyota bidro med 16.774 nye hybridbiler på norske veier, noe som utgjorde hele 93,3 prosent av eget personbilsalg. Ingen andre land i verden kan vise til tilsvarende hybridandel som Toyota har oppnådd i Norge.

– I et år hvor vi ble straffet med økte avgifter på våre mest populære hybridmodeller er vi svært tilfreds med at stadig flere kunder valgte Toyota i 2017. Dette viser at kundene har trykt denne teknologien til sitt bryst, og suksessen er samtidig et bevis på den fremragende kundebehandlingen Toyota-forhandlerne er kjent for, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge.

Les også:  Prioriterer Tosenveien mellom Brønnøysund og Grane

Totalt registrerte Toyota 17.980 personbiler i 2017 ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken, en økning på 3,0 %, noe som holdt til en markedsandel på 11,3 prosent.

Toyota RAV4 ble Toyotas mest kjøpte modell i 2017 med 4.821 enheter, og kom med det på en tredjeplass blant de mest populære bilmodellene i Norge. Modellene foran på salgsstatistikken var begge elbiler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.