Nordnet: Fondskundene er tilbake på kjøper’n

bjørn erik

Etter et kraftig nedsalg i den røde oktobermåneden, er Nordnets fondskunder tilbake på kjøper’n i november. – Dette tyder på at fondskundene våre ikke tror vi står foran en langvarig nedtur på verdens børser, uttaler Nordnets spareøkonom.

– Børshøsten har vært negativ, men Nordnets fondskunder er ikke «langskremt», sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet. Han viser til at mens kundene nettosolgte aksjefond for 95 millioner i oktober, så nettokjøpte de aksjefond for nesten like mye – 83 millioner – i november.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Nordnets privatkunder nettotegnet fond for 106 millioner kroner i november. Aksjefond ble kjøpt for 83 millioner, rentefond for 17 millioner og kombinasjonsfond for 10 millioner.
På Oslo Børs fortsatte nedgangen i november, med et fall på 2-3 prosent, mye på grunn av fallende oljepris. Verdensindeksen steg med rundt 1 prosent (målt i dollar), med USA som den sterkeste børsregionen.

– Tross det relativt kraftige fallet på Oslo Børs de to siste månedene, er vår hjemlige børs en av ganske få børser i verden som ligger på plussiden hittil i år, med en oppgang på rundt 6 prosent ved inngangen til desember. Verdensindeksen er ned rundt 3 prosent siden årsskiftet, og Europa er ned ca 10 prosent, kommenterer Sættem.

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Økt interesse for rentefond
4 av 10 fond på listen over de mest kjøpte fondene i november er rentefond.

– Det er ikke overraskende at rentefond har økt i popularitet. I høst har fondskunder igjen fått kjenne på risikoen i aksjemarkedet – en risiko en del kunder synes å ha glemt etter den unormalt stabile børsoppgangen de siste årene. I turbulente tider strømmer normalt en del kapital fra aksjefond til rentefond, avslutter spareøkonomen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.