Nordnet betaler 1,3 millioner til kunder i aksjelånsprogrammet

penger

I dag utbetaler Nordnet over 1,3 millioner kroner fra aksjelånsprogrammet, som ble lansert i mars. Utbetalingen gjøres hvert kvartal, og er 260 prosent høyere enn forrige kvartal. 

– Aksjelånsprogrammet har blitt den suksessen vi håpet på da vi lanserte det. Jeg ser på renteinntektene fra aksjelånsprogrammet som en tredje type avkastning på aksjeinvesteringer, i tillegg til verdistigning og utbytte. Det er moro å kunne tilby sparere denne typen finansiell innovasjon, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet.

Nordnets aksjelånsprogram omfatter kunder med Investeringskonto Zero. Programmet er basert på at Nordnet låner ut norske aksjer på investeringskontoen til eksterne parter, for eksempel globale investeringsbanker. Låntakerne betaler en rente, som etter avdrag for kostnader til låneagent og Nordnet, tilfaller deg som kunde.

Aksjelånsprogrammet ble først lansert av Nordnet i Sverige i 2018. SAmme år kåret Finansmagasinet Privata Affärer aksjelånsprogrammet til «årets spareinnovasjon», med slagordet «Her får du renter på dine aksjer».

– Flere meglerhus tilbyr aksjeutlån. Det spesielle med Nordnets aksjelånsprogram er at kundene ikke trenger å gjøre noe som helst for å få disse ekstra renteinntektene. Kundene kan selge og disponere alle aksjene sine som vanlig, forklarer Skar.

Knappe 8000 kunder deler på renteinntektene fra aksjelånsprogrammet. I gjennomsnitt får kundene ca 160 kroner i renteinntekter fra aksjeutlån dette kvartalet. Kunden som får den største utbetalingen får ca 50 000 kroner inn på kontoen i disse dager.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.