Nordmenn sinte på bulkere som rømmer

if forsikring

Hele åtte av ti bilister som ble påkjørt mens bilen sto parkert, har opplevd at bulkebilisten stakk av uten å si ifra.

Det viser en landsdekkende undersøkelse YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If. 1007 personer fra hele landet er intervjuet i undersøkelsen.

Over halvparten som har opplevd å få skade fra andre biler mens bilen sto parkert (54 prosent) sier at «bilisten hadde stukket av uten å etterlate informasjon, og jeg hørte aldri noe fra vedkommende». 25 prosent oppdaget ikke skaden før senere – og hadde dermed heller ikke fått noe informasjon fra den som voldte skaden.

Les også:  Ny rapport: Barnevernet slaktes av Helsetilsynet

– Vi skulle ønske færre enn før ville oppleve denne kjedelige situasjonen, men nei: Tallene er praktisk talt uendret fra en tilsvarende undersøkelse som vi i If fikk gjennomført i 2009, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

– Det er nedslående å se at vi nordmenn ikke har blitt flinkere på dette feltet. Når bilister melder inn slike bulker til skadebehandlerne hos oss, er de nesten mer moralsk forarget over at noen bare stakk av enn ergelig på at de fikk selve skaden., legger han til.

Les også:  Sex uten samtykke: AUF Nordland fikk gjennomslag i Arbeiderpartiet

Clementz er nøye med å poengtere at å bulke inn i en annen bil på en parkeringsplass eller i et P-hus kan skje den beste. Dette er en av de vanligste skadene som kommer inn til forsikringsselskapene.

– Dersom du skulle være så uheldig å slå en dør inn i nabobilen eller lage en liten bulk på annen måte, bør du legge igjen en lapp med kontaktopplysninger til deg selv og registreringsnummeret på bilen din. Selvsagt vil et ord som «beklager» også være bra å føye på, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.