Nordmenn i vintertrafikk: Så mange har vært innblandet i en bilulykke

vinter vei

Har du noen gang vært innblandet i en bilulykke om vinteren? Det er du ikke alene om. En ny undersøkelse fra Goodyear viser at i overkant av hver tredje nordmann har en eller annen gang vært innblandet i en bilulykke vinterstid.

I mange tilfeller var været en medvirkende faktor til ulykker, og hele 48% av bilistene oppgir at de unngår å kjøre i kraftig snøvær.

I en ny undersøkelse fra Goodyearhar dekkprodusenten bedt nordmenn om å svare på spørsmål om vinterkjøring og vinterdekk. I undersøkelsen fremgår det at 36% av respondentene en eller annen gang har vært innblandet i en ulykke som bilist om vinteren. Samtidig oppgir hver tredje at de har kjørt med sommerdekk på bilen selv om det er vinterføre. Og 7% svarer at de har gjort det flere ganger. 

Les også:  Skyter opp nett-sattelitter med SpaceX

Tre av fire nordmenn oppgir at de synes det er viktig å bytte til vinterdekk i god tid, før lovpåbudt dato. Mens selv om flertallet svarer at de prioriterer sikkerhet, mener hele 20% at de ikke synes det er viktig å bytte til vinterdekk i god tid. I kombinasjon med tall som viser at nesten hver tredje nordmann ikke lar være å sette seg bak rattet uansett vær, er dette noe som kan medføre risiko. 

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Om vinteren i Norge er faren for ulykker høyere. Med snø, is eller underkjølt regn på veiene er det livsviktig å ikke undervurdere behovet for vinterdekk. Det føles derfor uroende at så mange som fire av ti nordmenn en eller flere ganger har kjørt med sommerdekk på vinterføre. Ønskemålet er selvfølgelig at dette tallet skal være null, og at flere skal ta dekkenes funksjon på alvor ved å bytte i god tid, sier Jenny Wahlsten, Nordic Brand Executive hos Goodyear.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.