Nordlendingen Martin står bak juridisk storsatsing på nett

martin moe

Man finner svar på det meste på internett, så hvorfor ikke få svar på sine juridiske spørsmål på nett også? Det har nordlendingen Martin Moe gjort noe med, han står nemlig bak storsatsningen Lovkommentar.no.

Nettsiden forklarer hva lovene og paragrafene betyr, og alt er forklart på en enkel og forståelig måte. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med Martin:

Hva slags side er det?

Les også:  Nå kan det bli dyrt å grønnvaske

– Det kan være krevende å skaffe seg en oversikt over retten. Vi har skapt lovkommentar.no for å hjelpe folk flest å finne juridiske svar på nettet. Da jeg først begynte på jussen kunne jeg lese lovparagrafer uten å forstå noe som helst. Helt konkret er målet vårt å forklare innholdet i jussen på «godt norsk».

Hvem er siden for, og er den gratis å bruke?

Les også:  Nordnorske grusveier frister syklistene

– Siden er helt gratis å bruke. I utgangspunktet er den laget for folk uten juridisk fagkompetanse. Men vi håper at folk fra alle deler av samfunnet kan finne nytte i arbeidet vårt.

Hvilke lover er det som kommenteres?

– Når det gjelder lovvalg tar vi sikte på å treffe de lovene som er mest aktuelle for «mannen i gata». Noe av det første vi skrev om var kjøpslovene, som regulerer den vesentlige delen av hverdagslige transaksjoner. Vi ønsker å utvide siden i lang tid fremover, så det vil bare dukke opp flere og flere lover.

Les også:  Mye snø i påsken 2023 i Nord

Hvem skriver lovkommentarene?

– Per nå er vi seks jusstudenter som skriver kommentarene. Imidlertid diskuterer vi stadig muligheten for å rekruttere flere skribenter, da vi har stor tro på at prosjektet vårt kan tilby samfunnet stor nytte.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.