Nordland-stasjoner gir 51 000 til kreftsaken

circle k

Bodø, Fauske og Narvik samlet inn mest penger da Circle K hadde Aktiv mot kreft-kampanje i Nordland.

– Dette er kjempegøy! Folk som vasket bilen ved stasjoner i Nordland i september bidro til at stasjonene i området fikk samlet inn 51 220 kroner til kreftsaken. Dette kommer godt med og er et innsamlingsresultat vi er svært fornøyd med. Tusen takk til alle som én, sier Sverre Rosén, norgessjef i Circle K.

Tidligere i høst samlet hundrevis av Circle K-stasjoner over hele landet inn penger til stiftelsen Aktiv mot kreft. Nå er resultatene klare: På landsbasis ble det nesten 1,2 millioner kroner til stiftelsen.

Les også:  Krever helsehjelp til barnevernsofre

I Nordland deltok 12 stasjoner i aksjonen, der 10 kroner per bilvask gikk til kreftsaken. Circle K Olav V’s gate i Bodø samlet inn mest – 9060 kroner.

De etterfølges av Bodø-stasjonen Circle K Hunstad med 7150 kroner, Circle K Fauske med 5070 kroner og Circle K E6 Narvik med 4980 kroner.

Circle K Mosjøen samlet inn 4930 kroner, mens Circle K Grubhei endte på 4720 kroner i løpet av kampanjen.

– Disse bidragene kommer veldig godt med i arbeidet vårt. Fysisk aktivitet er viktig for alle, og spesielt i forbindelse med sykdom, behandling og rekonvalesens. Nå kan vi hjelpe enda flere til å være aktive, sier Helle Aanesen, daglig leder i stiftelsen Aktiv mot kreft.

Les også:  Video: – Fauske kommune er redd sin egen barneverntjeneste

Donasjonen fra Circle K skal blant annet brukes til å etablere flere Pusterom rundt omkring på landets sykehus. Dette er etterlengtede treningssentre der alle med kreftdiagnose kan få tilrettelagt trening før, under og etter behandling.

– Fysisk aktivitet tilpasset dagsform og utgangspunkt er et viktig supplement til kreftbehandling. Jo tidligere du starter med trening på Pusterommet, jo bedre er du forberedt til behandlingen du skal gjennom. Derfor har vi nå etablert Pusterom ved 19 sykehus i Norge, I desember åpner vi det 20. i Oslo, og flere skal det bli, sier Aanesen.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Midlene fra aksjonen skal også brukes til å utdanne flere AKTIVinstruktører. Disse instruktørene får spesialkompetanse for å hjelpe kreftpasienter med persontilpasset trening og restitusjon. Utdanningsløpet er et samarbeid mellom Norges Idrettshøgskole, Oslo universitetssykehus og Aktiv mot kreft.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.