Nordland første fylke med sykkelgodtgjørelse

sykkehjelm

Nordland fylkeskommune gir nå sine ansatte godtgjøring for bruk av egen sykkel på tjenestereiser.

– Symbolpolitikk – men i ordets aller beste forstand, sier gruppeleder i Miljøpartiet De Grønne i fylkestinget, Håkon Møller, som også står bak forslaget.

Også fylkesrådets nestleder, Svein Øien Eggesvik, er enig i at sykkelgodtgjøring er en god idé, og fikk fylkesrådet med på miljøtiltaket.

– Det lite, men godt grep i et miljøperspektiv. Men også et lite grep i et folkehelseperspektiv, sier Eggesvik.

Les også:  Fylkesrådet gir 3 millioner til Evenes

Begge politikerne er enig i at dette ikke utgjør enorme resultater for klima og miljø.

– Men det utgjøre heller ikke noen kostnad. Heller tvert imot. Der man kanskje naturlig ville valgt drosje, kan det være noen tenker seg om og tar sykkelen fatt, argumenterer Eggesvik, som dermed har håp om at tiltaket også kan utgjøre en liten besparelse.

Nordland fylkeskommune vil altså nå gi ansatte som sykler til og fra møter eller oppdrag i arbeidssammenheng, en godtgjøring på fem kroner per kilometer.

Les også:  Andøya: Støtter nytt rom-senter

– Flere kommuner, blant annet Bodø og Oslo, har hatt sykkelgodtgjørelse en stund. Vi er den første fylkeskommunen som innfører dette. Håpet er at det skal gi en gevinst for både folkehelse, miljø og økonomi. Det er helt på sin plass at store arbeidsgivere som fylkeskommunen går foran og oppfordrer til økt bruk av aktiv transport, avslutter Håkon Møller, gruppeleder i Miljøpartiet De Grønne.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.