Nordland dårligst på bredbånd i Norge

bodøposten android

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) sin nye regionale statistikk for bredbånd viser fortsatt store geografiske forskjeller i tilbudet om raskt bredbånd for både husstander og virksomheter i Norge.

Nordland og Innlandet har lengst vei å gå for å nå målet om bredbånd med minst 100 Mbit/s til alle. I Oslo har derimot nesten alle et slikt tilbud allerede.

– Nkoms regionale dekningsundersøkelse for bredbånd er et viktig verktøy for å se hvor skoen trykker for å nå alle med tilbud om tilfredsstillende bredbånd. Vi ser at enkelte fylker jobber godt strategisk mot 100 prosent bredbåndsdekning, mens andre sliter mer, sier direktør Pål Wien Espen i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom).

Les også:  Vil ha luft under vingene på grønn luftfart i Nordland

– For å oppnå full dekning for alle i hele landet er det viktig at både kommuner, fylkeskommuner og bredbåndstilbydere er klare over dekningsstatusen, og kan sette inn tiltak for å tilby alle husstander og næringsdrivende gode bredbåndsløsninger, sier Espen. Fylkeskommunene har også ansvaret for fordelingen av statlige bredbåndsmidler til sine kommuner som et verktøy.

Her kan du se et dekningskart for 5G mobilt bredbånd:

Les også:  Ny direktør i SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.