Nordea fullfører kjøpet av Gjensidige Bank

nordea

I dag har Nordea fullført oppkjøpet og overtatt alle aksjene i Gjensidige Bank ASA. Parallelt med denne transaksjonen trer også den gjensidige distribusjonsavtalen mellom Nordea og Gjensidige Forsikring i kraft.

Som annonsert i juli 2018 omfatter transaksjonen kjøp av alle aksjer i Gjensidige Bank samt en strategisk samarbeidsavtale med Gjensidige Forsikring om gjensidig distribusjon av forsikrings- og finansprodukter i Norge. Oppkjøpet har blitt godkjent av Konkurransetilsynet og Finanstilsynet.  

Inntil videre vil Gjensidige Bank fortsette å drive som en selvstendig bank under nåværende merkenavn. Nordea ønsker kunder og medarbeidere i Gjensidige Bank velkommen. 

– Dette oppkjøpet støtter opp om strategien vår om å vokse i det viktige norske markedet. Målet er å tilby kundene våre et bredere utvalg tjenester og innovative bankløsninger. Nordea har en veldig solid posisjon i Norge, og vi gleder oss til å betjene de nye kundene våre, sier John Sætre, leder av Nordeas personmarked i Norge. 

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Strategisk distribusjonsavtale
Samtidig som Nordea overtar bankvirksomheten, inngås det også en gjensidig samarbeidsavtale med Gjensidige Forsikring.  

– Vi har store forventninger til samarbeidet med Nordea. Vi utfyller hverandre godt, og det er stor entusiasme i begge organisasjonene. Avtalen gir oss muligheten til å øke kunderekkevidden gjennom en av de ledende nordiske bankene med digitalisering og innovasjon høyt på agendaen, sier Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige. 

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

John Sætre gleder seg til å kunne tilby Nordea-kunder forsikring gjennom Gjensidige. 

– Som den største banken i Norden er det naturlig for oss å inngå samarbeid med det ledende forsikringsselskapet i Norge. Vi er sikre på at alle kundene våre vil dra fordeler av det større og bedre tilbudet som følger når disse to sterke partnerne slår seg sammen, sier han. 

Les også:  Nettsvindel øker: Nå får du advokathjelp online

Oppkjøpet vil styrke Nordeas posisjon som nest største bank i Norge og vil tilføre 186 000 kunder med NOK 51,6 milliarder i utlånsvolum (per 31. desember 2018). Gjensidige Bank vil gradvis integreres i Nordea, og Nordea vil ønske cirka 200 medarbeidere fra Gjensidige Bank velkommen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.